Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Az miért van, hogy ha esik az...

Az miért van, hogy ha esik az eső, akkor a HD-s csatornák sokkal tovább működnek, mint az összes többi?

Figyelt kérdés
2017. szept. 5. 15:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Hibatűrőbb kódolással továbbítják. Hosszú lenne elmagyarázni, sok benne a matek, évekig tanultam hogy mit mikor hova mivel stb. kódolnak, de hidd el jól van az úgy. Az összes többit is lehetne ugyanolyan hibatűréssel adni, de azokat olykor a szolgáltató hanyagolja el. Kb. ennyi.
2017. szept. 5. 15:55
 2/4 A kérdező kommentje:

Hát ha te mondod, én elhiszem. :D

Mi a végzettséged?

2017. szept. 5. 21:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Ahogy 1 írja.

Nekem távközléstechnikai műszerész.

2017. szept. 6. 09:35
 4/4 Yoisten válasza:
Ennél egyszerűbb és közérthetőbb magyarázat: 1 HD csatorna adatfolyama /sávszélessége/ 2-3 SD csatornáéval ér fel (tömörítéstől és műsor típustól függően). Ha akadozik az adatfolyam, rossz vételi körülmények miatt, az SD-n hamarabb megáll a kép, mivel joval kevesebb adatból kell képet alkotnia az algoritmusnak mint HD esetében. HD-nál a nagyobb adatfolyam /sávszélesség/ egy bizonyos szintig javítható/behelyettesíthetővé teszi a kimaradt adatokat. Persze ez nem minden esetre igaz. Studió beszélgetésnél jóval nagyobb az esély hogy nem áll meg a HD, mint egy mozgalmas akció jelenetekkel teletömött filmnél.
2017. szept. 19. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!