Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mit jelentenek a perjel utáni...

Mit jelentenek a perjel utáni betűjelek és számok?

Figyelt kérdés

Sigma Canon 70-300/4-5.6 APO DG Macro objektív

Canon 75-300/F4.0-5.6 EF III objektív

KÖszönöm a segítséget!

2010. máj. 25. 10:21
 1/4 anonim válasza:

én nem értek hozzá, de a / az a vagy-ot jelenti, sztem.

azaz ugyanaz a kettő, csak más mértékegység(elképzelésem szerint)

2010. máj. 25. 17:58
 2/4 A kérdező kommentje:
Elképzelésem nekem is van. Találgatni én is tudok. Hozzáértő segítségére gondoltam...
2010. máj. 26. 16:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Az első oltári nagy hülyeséget írt, de nem baj legalább jót röhögtem rajta:D

Nah szóval az elsőnél a szigma a márkanév és CANON bajonnettre lehet rátenni.A 70-300 a gyújtótávolságot jelenti mm-ben.A 4-5.6 a legkisebb rekeszértéket mutatja.Mivel ez egy zoom objektív ezért ahogyan növeled a gyújtótávolságot úgy szűkül a rekesz is.

Amásodik az egy CANON objektív ezért az csak CANON bajonettre megy rá.A 75-300 itt is a gyújtótávolságot jelenti és a mellette lévő számok pedig a rekeszt csakúgy mint az előzőnél.A rövidítéseket nem tudom de a www.objektivek.hu oldalon utánuk nézhetsz.

2010. jún. 2. 19:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2010. jún. 14. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!