Mekkora helyet hagyjak fehéren a falon a projektornak?
Sziasztok!
Gondolokodom egy projektor vásárlásán filmnézés céljából.Most festünk a házban, és a szobában a kívánt fal teljes egészét fehéren hagytam eddig, mivel tanácstalan vagyok annak kapcsán hogy mekkora vetítési képet kell hagyjak a projektornak. Gondolom ez állítható, ám mondhatjul teljesen analfabéta vagyok ilyen téren. :D
Tehát ezzel kapcsolatban várnék ötleteket, illetve tanácsot, valamint nem lenne rossz ha tudnátok ajánlani projektort is, de lehetőleg ne 50-100e.ftos kategóriában.
Tudom minnél drágább annál jobb, de tekintve hogy havonta pár alkalomnál többször nem lesz használva, így nemhiszem hogy a legdrágábbra kell beruházzak.
Köszönöm szépen a válaszokat előre is, ha nagy baromságot írtam sajnálom, illetve ha további adatokra lenne szükség, akkor kérdezzetek nyugodtan!
Szép napot!
140.000 forint körül kapható a legolcsóbb 16:9 képarányú projektor.
Ha ez túl sok, akkor ne hagyj semekkora helyet fahéren a falon.
Köszi a választ, jót nevettem rajta :D
Nem feltétlen, vagyis így már biztos hogy nem kell a szélesvászon képarány :D
A proji Unic uc40, uc46 wifi.(a drágábbaknak sincs nagyobb fénye)
Kell hozzá körülbelül 2-2.5 méter széles diszperziós hely a falon :-)
10-15éve amikor még "hajnalán" voltunk ennek a technikának azt mondtam volna igazad van. :D De manapság ha szétnézel a neten, simán találsz 50alatti gépekről tesztet, satöbbit, és egész jól muzsikálnak. Azért választanám a projektort, mert sokkal élvezetesebb "kocsma" stílusban meccset nézni, vagy nagy "képernyőn" filmet a haverokkal. Ha érted.
Nem a fullos háromdés milliós házimozi elérése lenne a cél.
Én ebben nem értek veled, de ha tényleg csak a nagy kép számít és minden más mellékes, akkor azt mondom vegyél egy 50 ezres projektort (bármilyet).
Ha részletesen belemennék, akkor szerintem meglepődnél, hogy milyen alapvető problémák vannak a projektorokkal mind a mai napig... Sokszor még a fél milliós kategóriában is, de igazából én már azon is el szoktam csodálkozni, hogy sok moziban hiába van ott a több milliós vetítőgép, a fekete nem fekete, hanem inkább világosszürke.
Értem amit mondasz, de tényleg nem a csúcs a lényeg, csak egy kis élhető meccs, és filmnézés, esetleg játék.
Várom tovább a válaszokat, mert a kérdésemre még mindig nem kaptam érdemi választ :D
Az enyém miért nem volt érdemi válasz?
Ennyiért csak használt projit kapsz ami szó szerint zsákbamacska. Az izzó alaphangon 45ezer utángyártott ebay, a tükrök az uv szűrő, a színszűrők mind mind beégnek a használat során, hogy a többiről ne is beszéljünk ami egyenesen kikukázza a készüléket. Ha olcsón 10-15ezer körül kapsz használtat az jó lehet de ha többért akkor az fájhat ha átvernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!