Sztereó erősítőből ki lehet iktatni a hangszabályzó potméter?
Ki lehet. A potméter helyettesíted két ellenállással.
Csak el kell döntened milyen állásban szeretnéd rögzíteni a hangszínszabályzót. Ha közép állásban, akkor megnézed az eredeti potméter értékét, elosztod kettővel és veszel két ilyen értékű ellenállást (vagy ehhez közelit) majd beforrasztod őket.
De helyettesítheted trimmer potival is. Azt legalább valamilyen szinten állíthatod is ha nagyon akarod ellentétben a fix értékű ellenállással.
Csak kicsit nagyobb barmolás bele hekkelni.
A legkorrektebb lenne kicserélni a potmétert ugyanolyan újra.
"A sprayt meg felejtsd el, a legnagyobb marhaság;)"
Miért is? Nekem évtizedek óta jó segítség, ha lusta vagyok bíbelődni. Persze nem mindegy melyik.(nem ilyen WD-40 féle marhaságokról beszélek)
Nekem is jót tett, hogy fogtam a fejem:
A potméter igenis elkopik. Nem egy potmétert tudnék a
kezedbe nyomni, ahonnan lekopott az ellenállásréteg.
(Keverők, hangerőszabályzók, Roland hangszerek enco-
derei). Itt a megoldás a csere.
Zsírtalanítani? Egy jobb potméterhez nem jut be zsír-
olaj, kivétel, ha konyhában használod a mekiben, ott
még a konstrukció sem életbiztosítás.
WD-40 egy nagyon hasznos dolog, de NEM kontaktspray.
Eleve az egyik összetevője egy olaj...
Csak azért épp a WD-40-et írtam, mert itt a Gyakori-n már többször ajánlgatták elektromos "javításokhoz".
Amúgy ahelyett is mást használok.
Nem kell oda olaj, a dohányfüst is "csodákra" képes.
Az elkopás vonatkozásában Veled értek egyet.
# 12
A sprayvel kiölöd a lágyítókencét a csonkról és lötyög, mint öreg korodban tököd a gatyádban:DDD
Továbbá ésszel gondolkozz, ha már nincs tapasztalatod...Egy koszos ruhára rányomod a mosószert és ráköpsz-megdörgölöd, tiszta lesz?Egy helyen ideig talán, de...viseld egészséggel;)
# 13
Elkopik az őstulkoknál...olvasd már el soraimat "szemfüles".
Ismerem a pultokat és ha normális a felhasználó, sose gyilkolja le a potikat...
Hozzád már nyugágy kell...zsírtalanító vegyszer, amely leszedi a szennyeződéseket a rétegről, amely miatt a hibajelenség van.A réteg minimálisan kopik is...
A régi erősítőkben a potik nyitottak, így a por is betalál...
A keverőknél a csonkon lévő kenés hő hatására le tud folyni a rétegekre évek múltán ( pl reloop mixerek )...joggal gondolom, hogy neked fogalmad nincs a valódi szervizelésről és csak az a fajta vagy, aki az egész panelt kicserélteti, mert az a "szervizes munka":DDDDDD
Nem csodálom, hogy sűrűn van javítás esetedben:DDDD
Spray...hagyjuk:DDDD
# 14
Marhaság a spray és csak a tetű kereskedők-nepperek nyomatják, mikor eladásra tolnak egy holmit.A vevő meg 1 hétig örülhet és aztán szembesül, hogy egy marha még az elektronikát is megfújta, zárlatot is okozott ezzel...stb.
Ugyanez vonatkozik a kapcsolókra is, ahol a réz lábak oxidálódnak és a kis "nyereg" már nem tudja zárni a kontaktot.Ezeket régen zsírozták is ráadásul...jól be is érik, ha egy ökör sprayvel rátesz...még rosszabb lesz.
40 éves potik nem koptak el normál használattól.
Tény, vannak olyan potik, melyek lenyomva tekerve elvágják a rétegeket..nem is véletlenül ugye...szerviznek is meg kell élnie a tulkokból;)
Viszont vannak, amelyek szára fel vannak ültetve és tönkretehetetlenek, de koszolódtak és takarítás után hibátlan végig...20 éves mixer...
Hüle szervizes duma a mindig cseréljük a potit, ha serceg...s most már piszok sok a lusta kontár sajnos.
Csak a Te logikádat követve: a "lágyítókencét" kioldja, a szennyeződést viszont nem hozza le...
Koszos ruha és mosószer? Igen gyenge hasonlat.
Gőztisztítóról, netán féktisztító spray-ről hallottál már? Már csak a hatásmechanizmusa (elég fellengzős szó) miatt kérdezem.
# 18
Gyenge hasonlat...gyengeelméjűeknek;)
Az autószerelő "műszerész" sufnizni is tud, ezt akarod "eszközeiddel" mondani... :DDDD
Finoman írom...minden buta saját kárán tanul, de sokszor inkább másnak okozz kárt sajnos...
Azt akartam mondani, amit le is írtam. Semmivel sem többet. Értelmezési problámáid vannak? Véleményt pedig senkiről nem mondtam. Légy szíves, velem kapcsolatban Te se tedd.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!