Milyen laptopot vegyen egy építészmérnök hallgató?
annyi a lényeg h max 250-300ezer legyen
ti milyen laptopot ajánlanátok? Mi a fontos benne amire biztosan szükségem lesz? Hallottam olyat is h egy gamer laptop jó lenne ezzel mennyire értetek egyet?
Szerintem ne vegyél gamer laptopot. Nagy batár, nehéz, nem egyetemre való.
Szerintem ha tényleg jót akarsz akkor egy Apple MacBook Air 13' 285 ezer. Tényleg nagyon gyors, a rendszer egyszerű rajta, meg kell szokni de nem nehéz. Nagyon vékony, könnyű, nem véletlenül "Air" a neve.
Jöhetnek az Apple fikázók, de egy ilyen belsővel megvásárolható más gyártó laptopja, ugyan ennyibe kerül. Viszont ez nagyon vékony és könnyű, elegáns.
Mondjuk ezt. i7-es Cpu, Dell, windows 10, 2 TB Hdd.
nem mindegy mi a szakmád egyébként?
Nem is értem.
Nincs külön notebook villamosmérnöknek vagy gépészmérnöknek. Vagy akkor a mechatronikai mérnök más notebook-ot vesz mint a vegyészmérnök?
Ha úgy vesszük amit belinkeltem is gamer notebook.
Amd 4 GB-os videokártya van benne.
Bizony az építészmérnöknek nem mindegy milyen a laptop. Valamelyiktök említett olyant,hogy mechatronikai... Na a büfészakokat ne keverjük már ide!
Különben jogos a kérdés. Szerintem mindenképp előnyös a Windows , ha esetleg olyan programot kell majd használni, ami más platformon nem elérhető.
Még egy fontos dolog: KIJELZŐ. Az ilyen 100-120 ezres gépeknek fos kijelzójűk van. Mint a laptopoknak általában. És egy CAD rajznál nem mindegy, hogy mennyire kell guvasztani a szemedet. Ugyhogy a kijelző elsődleges szempont, és az akku üzemidő.
Építészet... Ott bizony CAD programok lesznek. Ezek a
programok pedig procit és videokártyát esznek. Integrált
Intel kártyával labdába sem lehet rúgni! Maradnak a gamer-
nek kikiáltott laptopok.
300 körül már lehet kapni ASUS ROG-ot, erősebb procival és
nVidia kártyával, amin már elég jól elmennek a CAD cuccok.
Persze nem lesz olyan erős, mint egy desktop, de arra jó,
hogy ne keljen perceket várni egy nézetváltoztatásnál.
Millió tool van, amit tudsz még majd a munkádhoz
használni, de ezek 99%-a windowsos csak, és valószínű,
hogy leendő munkahelyeden is találkozni fogsz vele.
Tévedés ne essék, nem fikázom az Apple termékeket, de
tervezői munkához egy Air használhatatlan.
Persze csak ha a jegyzeteket akarod bepötyögni, és semmi
3D alkalmazást nem akarsz futtatni, akkor elég egy 100e
ft-os netbook is :)
A négyesnek üzenem, hogy azt a büfészakot a cégek jelenleg majdnem dupla akkora fizetéssel honorálják mint egy építészt :D
Amúgy a kérdéshez visszatérve túl komoly gép nem kell. Ha a használt programokból 5-6 éves verziót szedsz le (rajzokhoz bőven elég, nem kell a legújabb) akkor még kisebb lesz a gépigény. Én 200-nál többet biztos nem költenék rá. Sőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!