Mi lehet a baja az asztali DVD lejátszomnak? Érdemes elvinnem szervizbe?
Trion vision TR-6117
Avi filmeket nézek DVD-n akadoznak, számitogépen tökéletesen müködik.
Írtam ki avi-ba filmeket és én leszoktam elenőrizni pc-n, és tökéletesen ki írta hiba nélkül. És be raktam a Trion lejátszoba el kezdett akadozni és fura hangjavol a lejátszoban mikkor akadozott a film, és vissza raktam a pc írojába és már ott is akadozott, tönkre tette a lemezt a Trion lekátszó. 8x-osan szoktam ki írni a filmeket.
Lehet a lézer fej adja meg magát?
Üdv!
Sok minden lehet. Az, hogy már a PC sem tudja rendesen olvasni a lemezt, arra utal, hogy a lemez nem jó.
..már?
Nem gondolom, hogy a DVD lejátszó tette tönkre.
A megírt lemez lehet rossz az alapanyag (nyers lemez) vagy az írás, azaz az író miatt. A hiba előbukhat kicsit később is.
Nem biztos, hogy a 8x írás biztosítja a legjobb eredményt.
Próbálgass másikakat írni.
Milyen lemezt használsz?
... bár az én tapasztalatom, hogy a lemezekkel általában nincs gond manapság. Előfordul egy-egy hibás gyengébb minőségű, de ritkán, és márkától függetlenül. Én maxell-t veszek 100-as hengerben. Nyomtatható. kb 65 Ft.
Ha tud a lemez nagyobb sebességet, írd gyorsabban.
Előtte semmi gond nem volt a lemezzel. És mindig csak az avi filmeknél csinálja, de nem mindnél. Maxell-t jasználok 100 Ft db-ja. A DVD videó filmekel semmi gond. Nem találtam a használati utasitásába hogy avi-t lejátszana, lehet azért akad mert nem viszi az avi-t. Amiket ki írtam képeket azt se tudja mind be olvasni.
Avi-t lehet nem visszi, az miatt lehet ez a gond?
Ha nem viszi az avi-t akkor nem akadna, hanem egyáltalán fel sem ismerné, és el se lehetne indítani.
Persze vanolyan is hogy a lézer lencse koszolódik, porosodik, hiszen általában felfelé áll (alulról világítja a lemezt). Finoman le lehet söprögetni.
... vagy elöregedik, elkopik a fejet mozgató (gagyi műanyag) mechanika
... de ilyesmi esetén válogatás nélkül semmit sem tud olvasni rendesen.
Viszont sajnos a kodekek, illetve az azokat alkalmazó alkalmazások kimenetei között lehetnek olyan apró eltérések, melyek mellet a lejátszás még elindítható, de a folyamatos zökkentőmentes lejátszás már nem biztosítható. Hiába van látszólag "szabvány" tömörítés, a gyakorlatban vannak nem egységes megoldások.
Ez alapján talán érdemes különböző encoderekkel, konvertálókkal próbálkozni.
Üdv!
Fültisztító vagy papírzsepivel tisztítsam meg?
Elég csak szárazon törlöm meg, és meg fújkálom?
Gondolom pálinka nem jó.
Üdv!
Én nem nedvesíteném. Csak port kell lesöpörni róla.
Jó a vatta.
...de ha szabad szemmel látszik valami makacsabb, akkor meglehelve finom optikatörlő kendővel (mikroszálas)törölném
Rendben.
3 kérdésem még van, ha tudsz rájuk válaszolni amiket linkelek.
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorak..
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorak..
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__egyeb-..
Szerinted mik lehetnek a hibáji a többi műszaki cuccomnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!