Szerintetek melyiknek van a legszebb hangja? Bővebben lent
Éppen retro hangulatomba voltam tegnap, és előszedtem a gondosan elcsomagolt hifi cuccaimat.. nem volt szivem eladogadni mivel egy vagyonba kerültek a Sony QS szériás cuccai.
Azt vettem észre hogy kiváló minőséget képvisel a QS CD és a Deck is. Ám a kezem ügyébe került a sony cég utolsó kiadott vidómagnója ez is felsőkategóriás, és összehasonlitottam a Sony QS szériás deckkel....
Meglepődtem kissé hiszen ez a videómagnó hozta az a szintet hangzásban mint a Sony QS abszolút felsőkategóriás Deck je.
Ugyanazon zenével Ugyanazon lejátszóval lett lejátsztva és felvéve mindkét készülékkel. És már már azt mondanám hogy jobb mint az eredeti nyersanyag. Vajon miért.?
A 6 fejes hifi-stereo VHS magnónak azért nem rossz a hangja. A forgó fejdob miatt nagyobb is a relatív szalagsebesség, mint a kazettás deckeknél. Nem véletlen, mert a videojel rögzítéséhez a hagyományos kazetta nem elégséges.
Mellesleg ugyanilyen forgó fejdob van pl. a DAT magnókban is.
A 90-es években még voltak olyan 6-fejes videók, amik a teljes szalagszélességre tudtak csak audiojelet rögzíteni, na az odavert a szalagos magnóknak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!