Szerintetek ez a tv megéri az árát?
Már egy ideje figyelem a tv árakat, mert venni szeretnék egy 140 centiset. Full HD-t és nem okosat akartam, de abból is a legolcsóbb 155 ezer volt (normális márkák közül persze).
Ez a 4k-s Philips meg csak 145... idáig 170 ezerért láttam több helyen is, de szerintetek ennyiért már megéri?
Rosszabb képe lenne ennek a 4k tv-nek, mint a full hd-s társaiknak?
Nincs egy atomerős gépem, szóval csak full hd-n játszanék. A sima tv adások is csak HD-ban jönnének. Letöltött filmek között lehet 4k tartalom, de ott se sok még.
Komoly a 4k tv csúnyább lenne mint a full hd?
Én is néztem ezt a TV-t. Szerintem isszonytosan jó ezért az árért... És nem tudom, hogy honnan vetted, hogy rosszabb képe van. Elméletileg is sokkal jobb képe van de a véleményekből is az jött le, hogy a képminőség az gyönyörű viszont a smart szolgáltatás lassú (bár ezt te az elmondottak alapján nem használnád).
Azt írtad, hogy nincs egy bikaerős géped (vagy valami ilyesmit most nem látok rá). Nem értem ehez minek kellene gép. Ha monitornak szeretnéd használni akkor gyorsan felejtsd el :)
Akkor ad legszebb képet, ha 8 millió fizikai képpont jelenít meg 8 millió képponttal rendelkező anyagot. Tehát a tv a natív felbontását használja, azaz 4k-s anyag megy rajta.
Ha viszont csak Full HD anyagunk van, akkor 8 millió fizikai képpontnak kell megjeleníteni a full hd 2 millióját. Tehát rosszabb lesz a kép. De a Philipsnél az Ultra Resolution Upscaling technológia próbálja a szemünket becsapni, hogy ne csak a 4k-s tartalom legyen szép.
Csak kérdés, hogy a tv szoftvere mennyire tudja feljavítani a 4k-nál kisebb felbontású dolgokat.
Lehet hülyeséget írtam, de egyelőre ennyit tudok erről a dologról.
Nem monitornak használnám, csak néha játszanék rajta. De nyilván vagy 2 méter távolságból. Viszont attól tartok, hogy a full hd-s felbontás csúnya lenne rajta.
A tv smart funkciója felejtős a vélemények alapján, de ezt nem is használnám (max vennék egy androidos tv boxot később).
Szerintem is nagyon jó ára van most :) meg is rendelem... kipróbálom minden funkcióját és ha sokat torzulna a kép full hd anyagnál, akkor max visszaküldöm (14 napom van ismerkedni a készülékkel)
uhhhhh... Bocsi jobban értesz hozzá mint én :)
De nagybátyám 4k-s TV-én néztem 1080p felbontású filmet és olyan szép volt a képe, hogy lefostam a bokám. Úgyhogy szerintem meg van ez okosan csinálva :) Nekem is smart tvm van és tényleg nem gyors de youtubozásra néha azért jó tud lenni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!