FULL HD vagy 4K tv? 140 vagy 121 cm?
4,7 méter távolságból nézném. 150 ezer körül költenék rá.
Ennyiből kijönne egy full hd-s 140 centis tv vagy egy 121 centi 4k-s tv. Sima tv adásokat és letöltött filmeket néznék, játszanék rajta (pc). Falra szerelném és nem kell, hogy okos, valamint ívelt tv legyen.
Nem tudom érdemes-e a kisebb, viszont 4k-s tv-k közül választanom. A gépem nem mai darab és csak full hd-n játszanék, filmes tartalom meg nem nagyon van még 4k-ban (szóval inkább a full hd fele hajlok a nagyobb képátló miatt is)
Szerintetek milyen tv legyen?
pl ezeket néztem:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
Esetleg ez? Bár túllépi a keretet --> [link]
Ha a képernyő felbontása kisebb vagy ugyanakkora, mint a műsor felbontása, akkor jó a képminőség, ha viszont nagyobb, akkor rosszabb, nagyon pixeles!
4K tévét valamikor majd tutira ki lehet használni, de most még nem, hiszen a HD-csatornák és a Blu-Ray-filmek is "csak" Full HD felbontásúak, a sima 480p csatornák pedig Full HD tévén még nézhetőek, 4K tévén viszont esélytelen, annyira rossz, pixeles, elmosódott lenne a kép, iszonyú nehezen lehetne kivenni a részleteket! Na jó, játékhoz még használható rendesen a 4K, de tévézéshez felejtsd el!
Egy kábeltévé szerelő ismerősömnek pedig volt már dolga márkás (Samsung) és noname (Gaba) tévével is, a két típus között árban csak 5 ezer Ft volt a különbség, működésben viszont ég és föld: a Samsungot 15 másodperc alatt beprogramozta, a Gabával viszont még 5 perc után is csak szenvedt, tehát a márka is sokat számít, így a Horizon és a Strong kilőve, kizárásos alapon tehát egyértelműen az LG-t ajánlom!
Köszi!
Én is az LG-n gondolkoztam el legjobban, valószínűleg az is lesz a befutó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!