Az elemekkel vagy a fényképezőgéppel van a gond?
Vegyél bele vadi új elemeket (mondjuk DURACELL-t), és ha avval is ezt csinálja, akkor a géppel van a gond.
A javíttatási költségeket a Fuji fotószaküzleteiben tudod megérdeklődni.
Találtam itthon vadi új Sony elemeket azokkal semmi gond nem volt!Egyszerűen csak 'finnyás' a gép, nem szereti az olcsó elemeket?A töltős elemekről sejtettem hogy már rosszak de nem tudtam hogy a másik olcsó elemmel miért nem működik.
Biztos akkor hogy a gépnek nincs baja? Köszi szépen amúgy!
Igen, szerintem is akkut vegyél bele. Gagyi elemmel azért nem indul, mert túl nagy a belső ellenállása. Hiába van benne 1,6V elemenként,ha túl nagy a belső ellenállás (ami Ohm nagyságrendű is lehet a gagyiknál) akkor feszültség osztót alkot a gép áramkörével, tehát az elemek sarkain már csak túl kevés marad.
Egy új, kb 2500mAh NiMH akku belső ellenállás pedig 0.05 Ohm. És ha a fényképeződ felvesz 2A áramerősséget követel meg (hiába, ha csak rövid ideig is), akkor az akku cellákon csak 0.1V fesz esik, tehát még mindig marad bőven 1.2V fölött. (egy feltöltött NiMH cella 1.38V -ot ad, ha túltöltöd, akkor 1.4 fölé is mehet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!