Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Tanítható univerzális távirány...

Takysoft kérdése:

Tanítható univerzális távirányító létezik?

Figyelt kérdés

Szóval... a felállás a következő.

Van egy soundbar távirányító, amin általában egyedül a bekapcsológombot használjuk.

Van egy TV távirányító, amin általában 3 gombot használunk: bekapcs, hangerő fel, hangerő le.

És egy settopbox, amin jellemzően 2 gombhoz nyúlunk: csatorna fel, csatorna le.

(hangerőt azért a TV-n, mert digitálisan van rákötve a soundbar, és syncelik egymás között a hangerőt)

Na szóval... mindhárom távkapcsoló megvan, és működik, és ha épp smart funkció vagy teletext kell, majd jól elő is vesszük őket. De a mindennapi átlagos használatra kéne valami, ami kiváltja ezt a kb 6 gombot.

Szóval keresek egy olyan távirányítót, amin akár nincs is olyna sok gomb.. de valami tanítható változat. Hogy az egyikhez odanyomom a másikat miközben lenyomom a gombot, és jó megtanulja, hogy milyen jelet kell neki küldeni.

Így 1 távirányítóval bármiféle váltogatás nélkül lehetne használni mindhárom eszközt kényelmesen.

Ami esetleg még optimális lenne, ha lenne rajta színekkel kiemelt csatorna és hangerőgomb, mert hát szüleim idősek már kicsit, és nekik kéne a dolog.

Mint mondtam, kimondottan előny, ha nincs rajta sok gomb... nem pótlásra kell, hanem egyszerűsítésnek.

Szóval tudtok ilyen megoldást? (anélkül, hogy mindenféle kódokkal kéne szenvedni...)

2017. jún. 7. 18:20
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Létezik...

Segítség:

[link]

2017. jún. 7. 19:31
 2/6 A kérdező kommentje:

Egy lepontozás megvolt.

Esetleg valaki, aki abból indul ki, hogy már 1 napja keresgélek Google-ön, csak ez egy összetett téma?

2017. jún. 8. 00:20
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Ejha...

A leírt kívánalmaidnak maradéktalanul megfelelő távirányító nem kapható.

Ha te sem találsz olyat ,mit is vársz tőlünk...???

2017. jún. 8. 05:52
 4/6 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Mielőtt megveszed, letöltöd a programot, és látod, hogy épp milyen készülékeket támogat alapból, azt usb-n fel lehet programozni. Amit nem támogat szoftverből, azt meg képes megtanulni.

2017. jún. 8. 06:45
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos hozzászólást :)

"Control up to 4 devices"

Na most... miért épp 4-et?

Gondolom azért, mert ez azt jelenti, hogy 4 különböző profil között lehet váltogatni. Én ellenben nem szeretnék profilok között váltogatni.

És fogalmam sincs, hogy a Soundbar milyen kódokkal üzen...

Sőt.. hogy anyuéknak milyen settopboxa van egyáltalán, azt sem tudom. Annyi van ráírva, hogy Telekom...

Nem ilyne trial-and-error megoldást keresek, és nem kódokkal akaron szerencsétlenkedni.

Azt láttam hogy működik havernál... ő elhagyta a távirányítóit, és a 2 készülékéhez van 4 univerzális távirányítója, ahol mind a 4 kell, hogy tudja őket rendesen vezérelni...

És egyes dolgokat még így sem tud behozni...

Nem USB-n szeretném tanítgatni, köszönöm...

Olyasmi érdekelne, ami a másik távirányítótól tud eltanulni dolgokat.

Szóval ha valami normális megoldást ismerne valaki, az érdekelne.

Kis túlzással anyagilag nem probléma a dolog.

De legalább azért annyi mindenképp kellene, hogy rendesen legyen leírva a távirányító mellé, hogy pontosan mi is a menete a programozásának.

Külalakra valami ilyesmi kéne:

[link]

Ha pl itt a "mute" gombra rá tudnám programozni, hogy kapcsolja ki/be a soundbar-t.

A hangerőgomb irányítaná a TV-t (vagy a soundbart.. mindegy, mert syncelnek), a Channel gombok meg a settopboxot.

Csak éppen nem látom a garanciát, hogy ez a dolog így fog működni úgy, ahogy én szeretném... mert ide se nagyon van step-by-step leírva, hogyan kell ezt konkrétan betanítani....

2017. jún. 8. 13:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Már ne haragudj, de ettől okosabb távirányítót nem fogsz találni. Nem csak USB-n lehet programozni, hanem képes tanulni is, mint írtam (a másik távirányítótól, ha ez nem lenne egyértelmű). Ez teljes körű támogatást nyújt, nem csak pár funkciót. Azt nem tudom, hogy meg lehet-e oldani, amit akarsz (tehát hogy egy funkció alatt mindent akarsz kezelni, az nem biztos hogy megy), de egy gombnyomással lehet váltani a négy tárolt készülék között (egyszerre ennyit képes tárolni. A lényeg, hogy ettől csak butábbakat fogsz találni.
2017. jún. 8. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!