Mekkora a minimum fényerő projektoroknál, amennyinél tisztán látható a kép nappal is úgy félhomályban? Tehát ha nem engedem le teljesen a redőnyt pl.
Az arukereso.hu-n láttam, hogy a projektorok fényerejét ún ANSI Lumen-ben mérik. (Bár én úgy tudom, a fényerőt Candelában mérik, bár projektorok esetében ezek szerint más a helyzet)
Mekkora a minimum fényerő, aminél tisztán és normálisan lehet látni?
Ja gondolom kellenének olyan adatok, hogy mekkora képátlónál szeretném nézni, mi? Úgy kb 2 méter.
Egyébként ezt a projektort néztem ki (alkalmankénti) filmnézésre:
Heló!
Lumenben mérik, az ansi lumen az egy "koynhanyelven szólva" átlagos érték. Azért vna rá szükség, mert a gyártók sokszor csak a kép közepén lévő fényerőt írták rá a gépre, míg mondjuk a széleken 20-30%-al (gyengébb volt a gép). Így tehát az ansi lument kell nézni, ami egy átlagot ad (konyhanyelven szólva)
Én 2 hete vettem projektort (OPTOMA HD142X). Ez a gép nappal még épp élvezhető, nem bosszankodok miatta, viszont besötétítenem se kell (nyilván nem süt rá a képre a nap...)
Ha teheted, akkor 3000 ansi lumen fölött vegyél, de alatta ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!