Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Nagyobb akkumulátorral gyorsab...

Nagyobb akkumulátorral gyorsabb lesz az elektromos kisautó?

Figyelt kérdés
Vettünk egy gyermek elektromos kisautót, viszont a probléma az hogy nagyon lassan megy. Hogy tudnám a sebességét növelni?Esetleg nagyobb akkuval vagy több akkumulátorral?

2017. jún. 1. 20:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én raktam haver lányának a kisautójába egy 40Ah-s indítóakkut, elkapart a kisgép, majd egy-két hónap után elolvadt az attételház a motor melegedése miatt.
2017. jún. 1. 23:57
 12/15 A kérdező kommentje:
Megnéztem a 2 akku teljesen egy sorba van kötve. viszont 2 kereket kell meghajtania. Esetleg probálkozzak egy 3. akku beszerelésével? Vagy egy nagyobb töltő beszerzésével próbálkozzak? Vagy 1 DB nagyobb akkut szereljek bele?
2017. jún. 2. 08:25
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem tudod átalakítani.

Ha nagyobb feszültségű akkut teszel bele, a töltő nem fogja feltölteni.

A két akku pedig nem sorosan van, hanem párhuzamosan, mivel a 6 voltos töltő biztos nem töltené fel a sorbakötötten összesen 12 voltos akkukat.

Ez ilyen, ilyennek tervezték, szakértelem nélkül csak szétbarmolni fogod. Ha itt kérdezgetsz, akkor valószínűleg nem vagy szakember.

Mert egy hozzáértő simán csinál hozzá egy nagyobb feszültségű töltőt, és a panelen lévő alkatrészekből meg tudja állapítani, hogy mekkora feszültséget, áramot bír el károsodás nélkül.

Én legfeljebb 2 db 4 voltos, vagy 4 db 2 voltos zseléakkut tennék bele, ez csak 30%-os feszültségnövekedés, de ez is több mint másfélszeres teljesítménymövekedést jelent.

(és egyben rövidebb üzemidőt is jelent)

A töltőt is mindenképpen át kéne alakítani.

Amúgy a forgalmazó és a leírás fordítója azt sem tudja, mit árulnak, íme egy gyöngyszem:

" Az autó 2 független, nagy teljesítményű 6V/4Ah (összesen 12V/8Ah) motorral van felszerelve."

A motort nem lehet Ah (amperórával) jellemezni.

Az akkuból van 2 db, nem motorból. És 2 db. 6V 4Ah akku vagy 6V 8Ah lesz, vagy 12V 4 Ah, attól függ, hogy párhuzamosan vagy sorosan vannak kötve.

2017. jún. 2. 11:26
 14/15 A kérdező kommentje:

Igen valóban nem vagyok nagy szakértője az ilyen elektromos dolgokhoz. Viszont azt kioktatás nélkül is tudom hogy egy 12V-os akku-t egy 6V-os csökkentő nem töltené fel. És valóban nem tudom mi a különbség a soros kötés, és a párhuzamos kötés között. Viszont az előttem szóloknak szeretném megköszönni a segitségüket mert voltak egy páran akik hasznos infó-t tudtak adni. Tudomásom szerint az oldal azért van hogy az ilyen buta embereket mint én, az okosabbak használható tudással/információval lássák el. Sajnos az már probléma ha próbálják "lehülyézni" az embert. Az előttem szóló pont ezt tette kicifrázva.

"Ez ilyen, ilyennek tervezték, szakértelem nélkül csak szétbarmolni fogod. Ha itt kérdezgetsz, akkor valószínűleg nem vagy szakember.

Mert egy hozzáértő simán csinál hozzá egy nagyobb feszültségű töltőt, és a panelen lévő alkatrészekből meg tudja állapítani, hogy mekkora feszültséget, áramot bír el károsodás nélkül".

Sajnálom hogy nem vagyok szakértő, mert itt kérdezgettem..:)

Azért neki (neked) is köszönöm a hozzászólásod mert ismét okosabb lettem.

Annyit még hozzászólnék hogy egy 12V-os akku tettem bele a mai nap folyamán kb 3 óra hosszára, és nagyon szépen (gyorsan) megy. Persze nem szeretném a gépet károsodásnak kitenni ez miatt ezért lecserélem az általad javasolt zselés akkura.

Köszönöm a segitségeket..:)

UI.: Legközelebb is ide fordulok ha valamit nem tudok..:)

2017. jún. 2. 21:01
 15/15 A kérdező kommentje:
Még annyit hogy a 12V-os akkut kivettem. És nem is szeretném vissza tenni.
2017. jún. 2. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!