Néhányan írták a Nikon D5000-el kapcsolatban, hogy ne Kit-es objektívvel vegyük. Miért ne? (Én a 18-105 VR-t szeretném hozzá venni).
mit akarsz akkor? képi hibákkal teli kompakt minőséget vagy rendes fotót? Miért nem próbálsz ki egy sima, bármilyen DSLR-t egy alap kitobival?
Akkor majd rájönnél, hogy a kitobik mire valók.
Mindenre, csak rendes fénykép készítésre nem. Ugyanis aki DSLR-t vesz, ráadásul komolyabb gépet, az nem fog hozzá huszonezres objektívet venni.Ha hozzá kapja, akkor pedig eladja, vagy nem használja. Akkor már inkább egy csúcskompakt gép. Mert jobb képet lehet ezzel a felállással kihozni belőle.
A témák fotózását az objektív határoza meg, nem a váz. Minden témának megvannak a speciális objektívei, pl. egy nagylátószögű obival nem lehet klasszikus portrét készíteni.
Nincsenek szigorú kötöttségek, de ha valaki vinni akarja valamire, akkor sok pénzbe kerül a beruházás. Neked nem való DSLR gép, válassz egy nagyobb kompakt gépet 100K körül, sokkal boldogabb leszel vele.
Köszönöm válaszod! De én annyira nem értek a dologhoz, hogy akkor kérdeznék tőled, ha nem baj: konkrétan tudsz írni géptípusokat, amik jók lennének nekem? Amit szeretnék:
Ha lenyomom az exponálógombot, akkor ne várjon, kattanjon el rögtön. (Ezért néztem tükörreflexest, mert azt mondták nekem, hogy csak azok tudják ezt). Tudjak vele kisvideókat készíteni. Van egy objektívem: 55 átm. Sigma zoom100-300mm 1:4.5-6.7 DL - ezt tudjam vele használni (Nikon géphez volt). Nekem csak jó lenne egy olcsóbb gép, ami megfelel ezeknek.. Előre is nagyon köszönöm, ha válaszolsz nekem!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!