Ti mennyire bíztok a jófogáson lévő vevőkben? Mennyi bizalmat mutattok felé?
Érdekelne, hogy ti hogy állnátok hozzá, ha mondjuk feladnátok egy hirdetést és valaki teljesen kulturáltan, szépen megfogalmazva leírná, hogy mondjuk 2 hét múlva megtudná venni ha addig megtartjátok neki.
Ugyanis ez a helyzet velem. Kinéztem magamnak egy keverőpultot és írtam a hirdetőnek, hogy 2 hét múlva érnék csak rá felmenni érte, de akkor személyesen elhoznám vacillálás nélkül a megadott áron, szóval szeretném ha addig megtartaná nekem, mert ilyen árban nem találtam hasonlót.
Ti megbíznátok ennyire a vevőben?
Gyakran adok el Vaterán és Jófogáson is. Én általában 1 hétig vagyok hajlandó várni a vevőre . Persze ez alól szoktam kivételt tenni, ami függ attól is, hogy személyes átvétel lesz-e, vagy esetleg visszatérő vevőről van szó. Én személy szerint mint eladó a te esetedben simán várnék rád, hisz egy keverőpult nem kis összeg, és én sem szeretnék ennyi pénzt bukni esetleg vevőként.
A normális eladó és vevő meg tud egyezni a felmerülő problémákban, hisz mindkét fél érdeke az adás-vétel létrejötte.. Példaként hoznám fel az előre utalás, utánvét, szeméklyes átvét példáját. Személyesen bármit megbeszélhetsz kipróbálhatsz, ha van lehetőség én ezt ajánlom a vevőimnek, hisz így megnyomkodhatja, kipróbálhatja, aggályait megfogalmazhatje a termékkel kapcsolatban és ugye azoonal meg tudom nyugtatni, vagy látom én is a problémát és megoldjuk a helyszínen, előre utalásnál ugye van benne rizikó, hogy te mint vevő nem kapodmeg vagy nem azt kapod meg amit rendeltél, ezért inkább utánvétes postázás híve vagyok: nekem fell kell adnom a csomagot és ezt te mint vevő ellenőrizheted még mielőtt pénzt küldesz nekem. Védve vagyok én is te is. Az utolsónál persze a futár/ postás nyünnyögni fog, hogy nincs ideje a csomag bontásra, de soha ne feledd jogod van hozzá!
Nem, max ha utal foglalót.
Már milliószor volt velem, hogy nagyon érdeklődött a vevő, de x indok miatt később tudott volna csak utalni. Mondjuk 1-2 hét múlva. Persze utána többet nem jelentkezett, eltűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!