MNC Hurricane 640 erősítőhöz 35mm2 vezeték és 150A biztosíték. Lehet gond belőle ha ezekkel kötöm be?
Minek?
150A felesleges, 2x20A-re van biztosítva.
40 amperre pedig 10mm2 kábel elég.
"150A felesleges, 2x20A-re van biztosítva. " Ugye te nem vagy tisztában a biztosíték fogalmával?
A készüléket úgy tervezték, hogy üzemi működés mellett 40A-t vegyen fel maximum ( biztosíték típusától függően ettől többet is felvehet rövidebb ideig ), ha pedig ezt meghaladó áramfelvétel történik akkor védja meg a készüléket a károsodástól. A 150A az nem "felesleges" hanem veszélyes. Mivel több áramfelvételt biztosít a cuccnak, ami már károsítja.
Pontosan olyan áramerősségre tervezett biztosíték kell az erősítőbe amit a specifikációja leír.
De, tökéletesen tisztában vagyok a biztosíték fogalmával. És tudom mit beszélek, ellentétben veled.
Szóval mielőtt beugatsz valakinek, aki ért is hozzá, tájékozódj! A google neked is ingyen van, használd.
És most szépen, hangosan mondd ki, mi a neve annak a két sárga izének, ami a készülék seggéből meredezik:
Szerintem azokat úgy hívják, hogy 20 amperes biztosíték.
Ennyit erről. Akarsz még tanítani valamire?
Látom nem érted.
Nekem ezzel van bajom: "Minek? 150A felesleges"
Nem a "felesleges" a jó kifejezés rá. Mert ezt akár úgyis értheti a kérdező, hogy felesleges de jó lesz az oda. Pedig nem. Azért nem, mert már megírtam előbb is: ha a 2 x 20 Amperes biztosíték helyére nagyobb értékűt raksz, akkor a emiatt nagyobb áram érheti azz eszközt és nagyobb károsdást is szenvedhet.
Ezt úgy felfogtad, érted a felvetésem vagy további magyarázatot igényelsz?
Héj figurák..
Az nem veszélyes,,mert ha a kábel elbírja a 150ampert akkor nem lesz semmi baj...
És tudóskáim a biztosíték nem arra van hogy az adott ezköz ne menjen tönkre,,hanem tűzvédelmi szempontból..
Ne keverjük a biztosítékot a biztosítóval..
Vágjátok??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!