Az erősitőból hallatszik a rádió, de nem is rádiós,
ez mi?
Figyelt kérdés
elég érdekes a szitu, pár hónapja vettem egy 5.1-es cuccot,meg vagyok vele elégedve, de mégis van vele egy nagy gondom, mégpedig, NEM RÁDIÓS de hallatszik benne hogy szól valami szerb rádió állomás, de ez csak este 22:00 után hallható,ha le veszem a hangot ugyan ugy hallható, ha teszek rá nem lesz hangosabb, na ezt magyarázza meg nekem valaki, hogy mi a fene ez? jobban járok ha vissza viszem a cuccot a boltba?
A hibát az okozza, hogy valamelyik hangszórókábel antennaként funkcionál.
orvosolható probléma, nálam megoldották. Biztos ír valaki okosabb, aki elmondja, hogyan.
2010. máj. 13. 23:02
2/13 anonim válasza:
Egy vagy több hangfalhoz vezető kábel nincs árnyékolva, így gyakorlatilag a hangfalak primitív rádióként funkcionálnak. 99,99%, hogy a vezetékekkel lesz a baj.
2010. máj. 13. 23:17
3/13 anonim válasza:
Na ne, ez most komoly?
Ha Kilógatom a hangfalkábelta tetőre foghatom vele a rádiót?
Ez elég vad..
Nem lehet hogy valami ami bele van kötve de épp nem oda van kapcsolva, áthallatszik?
2010. máj. 13. 23:24
4/13 A kérdező kommentje:
oké, de mit tegyek a vezetékekkel, rendesen szól minden hangfal a pc-re van kötve, és teszteltem is, mindegyik reagál:::O:O:O
2010. máj. 13. 23:26
5/13 anonim válasza:
Vegyél új kábeleket!
2010. máj. 13. 23:28
6/13 A kérdező kommentje:
teljesen új a cucc, és a kábelek is újak...
2010. máj. 13. 23:31
7/13 anonim válasza:
Tutira nem leszel a kommentemtől szakértő, de nekem kéthangfalas szett is ugyanígy viselkedett. Nincs gáz, fogja a rádióhullámokat, a levegő tele van mindenféle sugárzással már. Elviszed oda ahol adták és elmondod a tényállást, értenek hozzá tehát kicserélik azt amit ki kell.
2010. máj. 13. 23:46
8/13 anonim válasza:
Nem a hangszoro kabellal van a gond, hanem a kisjelu kabellal. Vagy a maga az erosito nem eleg minoseges. Probald a vizvezetek csore vagy radiatorra csatlakoztatni a masszat. Megprobalhatod rovidre is zarni a bemeno jelet. Ha akkor is hallatszik, akkor az erosito felepitese nem a legjobb. Lehet orvosolni arnyekolassal, de azt mar szakerto kell, hogy csinalja.
2010. máj. 14. 01:22
9/13 anonim válasza:
Nincs földelés a fali konnektorodban :/
2010. máj. 14. 02:03
10/13 anonim válasza:
Kedves 01:22! Ugye te nem magyarországi vagy? Netán keletről írsz?
Mindenesetre rátapintottál a lényegre: árnyékolási hiba!
Csak azt nem masszának (mint nálunk- hi-hi) hívják, hanem testnek! Valószínűleg a PC-t az erősítővel összekötő kábel árnyékolási hibája okozza a problémát, és így egy erősebb adóról érkező jel demodulálódik az erősítő valamelyik bemeneti felvezetőjén, és így szabadon az LGT után: "szól a rádió..."
Megoldás: összekötő kábel cseréje egy minőségesebbre!
(vagy az adóállomás likvidálása, amelyik olcsóbb, vagy egyszerűbb!)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!