Passzív mélyládához erősítő?
Figyelt kérdés
Szeretnék építeni magamnak egy mélyládát itthonra, azonban nem tudom, milyen erősítőt érdemes hozzá venni, illetve honnan. Mindenképp olyat szeretnék, amin eleve szűrve van a hang, azaz csak mélyet ad. Nézegettem különböző megoldásokat autós erősítővel, de nem tűnt egyik se egy stabil, megbízható dolognak. Lehet kapni direkt ilyen célra erősítőket?2017. ápr. 16. 20:56
1/3 ThodEE GoD válasza:
Nálam a szobában egy autó erősítő egy akku töltőről megy , simán működik számítógéphez van kötve.
2/3 A kérdező kommentje:
Tudsz konkrét típust mondani? Biztos hogy ezek el tudnak látni egy autós erősítőt 12V-on megfelelő áramerősséggel?
2017. ápr. 17. 20:07
3/3 ThodEE GoD válasza:
Régen egy MAC MPX1000 volt és egy 38cm es reflex láda 150W rms, 4ohm akkor volt akku is a rendszerbe(65Ah 12V)
Most egy hertz HE 2.1 és egy SAL XC-12 láda, 4A-os töltő 5A-os biztosítékkal bírja, eredetileg számítógéptápról akartam hajtani de nem kapcsolt be vele az erősítő, pedig régen olyanom is volt, valószínűleg a két kapcsoló üzemű táp nem szereti egymást.
Természetesen az a ~45W táp ami rendelkezésre áll nem sok, sőt biztos szólna nagyobbat is a motyó de nekem csak kis kiegészítésre szolgál egy pár tangent SR 500 mellé.
Van ismerős körben aki 10Vra tekert toroid trafó (egyenirányítás pufferelés után ~14V) plusz ~1F pufferkondenzátoros rendszerrel elég komoly erősítőt tart a szobába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!