Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » TV optikai audió kimenetére...

TV optikai audió kimenetére 2.1-es hangfalszett rákötése, hogyan?

Figyelt kérdés

Van egy Samsung UE32K5500 tévénk, aminek az optikai audió kimenetére rákötöttem a Logitech S-220 2.1-es hangfalszettet, aminek 3.5 mm-es jack csatlakozója van.

A tévé hang beállításánál átállítottam a hang kimenetet, hangszóróról, optikai kimenetre. Jelzi is, hogy megy a hang, de a hangfalszett semmit se ad ki, hiába veszem akár maximumra is a hangerőt rajta.

Ezt vettem:

[link]

Kérdeztem az eladóktól (mivel még nem volt dolgom optikai kábellel), hogy a rajta lévő műanyagot le kell-e szedni. Azt mondta, hogy nem, de azért kérdezzük meg a kollégáját is, ő is azt mondta, hogy nem kell leszedni. Hazaérve megnéztem azért és könnyen lejött róla, én azt gondolom, hogy le kell húzni róla. Ez így van?

Kép a műanyag végről és anélkül:

[link]

[link]

Mit csinálhatok rosszul, vagy ez az átalakító nem is erre való?

2017. ápr. 16. 08:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

"vagy ez az átalakító nem is erre való"

Ez való arra (ha már a Conrad-nál keresel): [link]

2017. ápr. 16. 09:06
 2/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
65%

Ez a csatlakozó a te esetedben semmit sem ér. Eleve kétlem a működését még arra is, amire való lenne: a digitális optikai jelet kábelen továbbítható digitális jellé alakítaná. Vagy fordítva. De mindkettőhöz aktív áramköri alkatrészek szükségesek, azoknak meg valamilyen táplálás, ami sem optikai, sem kábeles oldalról nem tud érkezni.

Neked olyan átalakító, egész pontosan dekóder kell, ami a digitális optikai jelből analóg jelet csinál, amit a hangfalszett fogadni tud. Ez nem olcsó dolog. Például ilyen kell:

[link]

Plusz 5V-os tápegység kellhet, nem tudom adnak-e hozzá.

De ez szinte biztos, hogy nem éri meg. Pótmegoldás: a tévé fejhallgató-kimenetét kötöd rá a hangfalszett bemenetére (nem a hangfalszett fejhallgató-kimenetére!!!).

2017. ápr. 16. 09:14
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem ragaszkodom a Conrad-hoz, csak ott pont volt készleten 1db, nem kellett várni rá. Direkt kérdeztem az eladót, hogy ez jó arra amire akarom, mondta persze, ez arra van (ezzel az erővel én is elmehetnék oda dolgozni).

Ez így tényleg nem éri meg, akkor már lehet vennék egy médialejátszót (olcsóbban eBay, stb.) , amivel gondolom már menne.

Fülhallgató kimenet nincs a tévén.

Van még egy LG 32LH530V tévé is, aminek úgyszintén nincs fülhallgató kimenet, de még optika se. Viszont scart van, amit állítólag ha kimenetre állítom, akkor össze tudom kötni. Scart-RCA adapter ( [link] ), majd RCA-Jack átalakítóval. Csak még az ünnepek alatt nem sikerült beszerezni, hogy kipróbáljam. Viszont ez az LG sok videót nem játszik le, míg a Samsung eddig mindent vitt.

2017. ápr. 16. 09:29
 4/8 A kérdező kommentje:

Találtam is ilyen átalakítót eBay-en. Így már barátibb az ára, csak az USB végére kell amit be tudok dugni a konnektorba, vagy olyat keresek majd, amihez eleve van.

[link]

2017. ápr. 16. 09:47
 5/8 A kérdező kommentje:

Amit az előbb linkeltem, utána vettem észre, hogy nem szállít az országba, de találtam olcsóbban, amihez van optikai kábel és táp is, nagyjából 2.000 Ft-ért

[link]

2017. ápr. 16. 10:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Amit vettél az 3,5mm mini Toslink optikai -> Toslink optikai átalakító. A 3,5mm optikai csati notebookon szokott lenni, és így néz ki: [link]

Az #5 eszköz működik, a tévé kimenetet PCM-re állítsd hozzá. (Ha van ilyesmi lehetőség a menüben.)

2017. ápr. 16. 11:34
 7/8 A kérdező kommentje:

Most már ezt is tudom, hogy pontosan mire való. Olvastam a leírást, de nem tudtam teljesen értelmezni, mivel nem tudtam, hogy egyes notebookon van ilyen optikai csatlakozás. Azt hittem a laptop jack csatlakozóra gondol.

Igen, van ilyen beállítás, alapban PCM-en van, azt is állítgattam, amikor nem volt hang, először azt hittem azzal lesz a gond, de visszaraktam még tegnap PCM-re.

Köszönöm Nektek a bő információkat, nagyon sokat segítettetek, most már legalább tudom merre induljak el. Ma vagy holnap meg is rendelem.

2017. ápr. 16. 12:22
 8/8 A kérdező kommentje:

1,5 hónap után megérkezett a DAC (digital-analog converter), viszont sokkal halkabban szól a 2.1-es hangfalszett.

Tavaly még DVD lejátszó volt rákötve RCA-Jack átalakítóval a 2.1-re és maximum 1/3 hangerőre volt feltekerve. Most a tévé optikai kimenetén keresztül van ezzel a DAC konverterrel és 2/3 hangerőn is halkabb a hangfalszett, mint anno volt. Olyan mintha nem lenne dinamikája, mély nem nagyon dolgozik, kicsit talán dobozabb hangja van az egésznek.

Elképzelhető, hogy ezek a DAC konverterek ennyit érnek, vagy a tévék optikai kimenete gyengébb?

Most használok először optikát, ezért nem tudom, milyen az RCA-hoz (analoghoz) képest.

Kettő DAC konvertert rendeltem, hogy csökkentsem a hibalehetőséget, mind a kettővel ugyan ez van.

2017. jún. 6. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!