RAM-oknál ugyanolyan legyen a másik RAM is vagy elég ha csak ugyanolyan specifikációval rendelkezik?
Menni fog.
Vannak olyan alaplapok, amik támogatnak "dual channel" módot, amiben még extraszuper jobban működik együtt a két memória, ahhoz egyforma RAMok kellenek -- ezeket legtöbbször eleve párban árulják, szóval bővítésnél nem számít.
Sem a típusnak, sem mennyiségnek, de még a MHz-nek sem kell megegyeznie. A jobb általában tud működni a rosszabb időzítéseivel, beállításaival. Inkompatibilitás előfordulhat, de nehéz (lehetetlen) előre megmondani két típusból, hogy működni fognak-e.
Nekem speciel 3 különbőző van a gépemben, 2 különböző méret (4+4+8GB). A két 4GB-s különböző gyártótól van (AMD/Patriot+Kingston), ráadásul az egyik 1333-as, a másik 1600-as. Amíg ez a kettő volt csak, vígan működtek dualban. Azóta sincs semmi probléma, amióta benne van a 8GB-os is (ez is Kingston, de más sorozat).
Működni működik, de mindig, mindenhol azt mondják, hogy gyorsabban teszik a dolgukat, ha a frekvencia és a méret is egyforma.
Legalábbis DDR3-ig.
DDR4-nél már nem biztos, hogy számít, az én gépem is csak 3-as RAM-ot használ, úgyhogy 4-essel nem foglalkoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!