Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Laptop napi többszöri ki-bekap...

Laptop napi többszöri ki-bekapcsolása ártalmas-e a gépnek?

Figyelt kérdés

Új a laptopom, tanulás miatt kellett. Elszórtan vannak óráim egy nap. Így délután bekapcs estefelé kikapcs, aztán este nyolckor újra bekapcs. Félek h ez árt neki. Illetve azt hallottam h nem szabad több órán át bekapcsolva hagyni mert túl melegszik és attól is baja lesz...

Szakértők? Várom válaszotokat! :)

2017. ápr. 10. 19:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Előre mondom, Nem vagyok szakértő saját tapasztalataimat írom. Na már most, Ha lehet egy laptopot nyüstölni én nyüstöltem rendesen és hál istennek semmi baja. Lassan 5 éves. Újkorától kezdve napi 5-6 óra kemény játék, bár az elmúlt időben a munkám mellet hétköznap már nincs se időm se kedvem ezért csak hétvégente kap ilyen igénybevételt. Azok a jó iskolás évek... :D Volt olyan hogy a családi gép meghibásodott és mindenki az én Laptopomon volt. 1 hétig szinte egész nap ment. Nem vagyok büszke rá de volt olyan is hogy 1 nap be volt buggolva az általam preferált MMORPG és adta a játékpénzt, egyhuzamban 18 órát játszottam vele. És mint mondottam nem lett semmi baja. 1x volt kitakarítva hogy azért mégis érezze a "törődést". Ezek a mai gépeknek szerintem már bírják az ilyen húzós igénybevételt és az ilyesmi használatra vannak tervezve. Hisz nem hiszem hogy van olyan ember aki csak arra használja hogy 5 perc alatt megnézi az időjárást, az esti tv műsort és kész. Max annyit tudok ajánlani hogy ha te is Gamer fajta vagy, ajánlatos egy laptop hűtő.
2017. ápr. 10. 19:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem árt neki ha többször van ki-be kapcsolva.

És nem kell félni attól hogy túl melegszik. Ha annyira forró hogy éget (Tehát meleg-enyhén forró nem számít még ide) akkor azért pihentesd kicsit egy fél órát legalább amíg kihűl. Az igazi gond akkor van ha magától kikapcsol, addig igazából nincs gond vele.

2017. ápr. 10. 20:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Ja és lehetőleg ne használd szöveten mert tele megy kosszal- beleragad a por meg ilyenek (alján felszívja a szellőzőrésen keresztül) és akkor jobban fog melegedni átlag használatnál is, mert nem fog tudni normálisan távozni a hő --> takarítani kell.

Tehát lehetőleg azért asztalon használd.

Vagy ha teszel alá egy polclapot, hűtőt akkor mind1 elvileg.

2017. ápr. 10. 20:46
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2017. ápr. 10. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!