Futnak a Playstation 3-as konzolon Ps2-es játékok?!

Figyelt kérdés
Ugye, anno úgy volt megoldva, hogy a PS2-n futottak a PS1-es játékok. Ez vajon így van a PS3 és a PS4-es konzolokon is?! Így lenne logikus. Ha nem így van, mi lehet a magyarázata és mit kezdjek a halom PS2-es játékaimmal?! S van egy pár olyan PS2-es játék, amit szívesen játszanék a mai napig is, de ha nem megy a PS3-as konzolon akkor dobjam ki?! Nem akarom...

2017. ápr. 10. 01:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom hogy nem kompatibilis visszafelé. Add el a játékokat. 500ft/darab.
2017. ápr. 10. 05:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
miért dobnád ki? attól még hogy van ps3-ad meg ps4-ed nem kell eladni a ps2-t. nekem még ps1-em is van
2017. ápr. 10. 05:58
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem visszafele mindegyik kompatibilis.

Szóval ps4-en futnak ps3, ps2, ps1 játékok.

ps3-an ps2 és ps1.

Kell hozzá valami program és biztos fut.

2017. ápr. 10. 13:02
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem igaz, PS4-en nem fut a PS3 csak ha store-ból újra megveszed. A korai PS3-ak a PS2 és PS1 játékokat tudták futtatni, mert be volt építve a PS2 chipje. AZ újabb, vékony és superslim már nem képes rá.
2017. ápr. 10. 22:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Miért lenne logikus? A ps2-n azért futottak ps1-es játékok mert benne volt a ps1 "agya". Na mar most ez nem koltseghatekony. Voltak olyan ps3-ak de azon a SONY sokat bukott es rohadt draga is volt(ugye ilyenkor olcsobban adja mimt amennyibe kerul eloallitani).

Egyszeruen tul sok különböző architektúra.

Egyaltalan nem logikus a visszafeke kompatibilitás mikor meg is tarthatod.

2017. ápr. 11. 06:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Én sem értem ezt, hogy kijön az új, a régit meg dobják a kukába? Aztán ha rájössz hogy van egy tök jó játék ami másra nincs? Pl. Silent Hill első része egy legenda. Csak PS1-re van. Kb. 4 éve játszottam végig mert volt. Egyszer eladtam a PS1-emet mikor lett jó gépem, gondoltam minek. Úgy megbántam, mint a kutya aki 9-et kölkedzett. Véletlenül sikerült egy chippeltet szereznem, amiben még a fej is jó, 100 ezerért se adnám el.

Hülye aki kidobja a régit.

2017. ápr. 11. 23:59
 7/7 A kérdező kommentje:

Oké, én értem, hogy piacgazdaság, meg programozott elavulás, de ez így akkor sem logikus, meg még csak nem is gazdaságos.

Nem tudom, hogy mennyi Playstation konzolt tervez még a Sony - tuti, rengeteget és lesz majd PS47 is - de azzal, hogy adott konzolon csak az adott játékok futnak és a visszamenőleg kiadottak nem, azzal mit fognak elérni?! Neked minden évben meg kell venned a szar konzoljaikat és a régi meg porosodik otthon a csak vele játszható játékokkal.

Még ha kiadnák a régi játékokat újra az új konzolokra, hogy lehessen játszani velük, azt még elnézném, de ennek mi értelme magyarázza meg nekem valaki?!

A legjobb példa erre a Tekken Tag Tournament 2. Imádom. Szinte minden nap játszom vele a neten, de ezt nem tehetem meg PS4-el. Ráadásul most már ott tartanak, hogy még alkatrészt se gyártanak, vagy kontrollert, kiegészítőket a PS3-koz, hogy vegye csak meg a paraszt a 4-et.

2017. ápr. 29. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!