Mélynyomóra lyukak fúrása fúróval lehetséges?
Figyelt kérdés
Üdv mindenkinek. Nem is tudom milyen témához menne ez a kérdés, de gondoltam felrakom ide. Az a szitu, hogy szeretnék két mélynyomóból építeni egyet. Egy kicsi 90W osat szeretnék beépíteni egy nagy 120W osba. A teteje és az egyik oldala szabad lenne. A kicsiből a hangszóró felülre kerülne, ahová értelemszerűen egy lyukat kellene vágnom, míg a kezelőpanel, a csatlakozókkal stb, az oldalra kerülne, ahová egy kocka lyukat kellene vágnom. Kérdésem az, van rá mód, hogy ezt szimpla fúróval vágjam ki, vagy így is úgy is kellene más szerszám is. A kör lyukat eddig úgy láttam, fúrószerszámmal szokták kivágni, aminek nem spirál menetje van, hanem teljes függőleges fogakkal rendelkezik. A kocka alakú lyukra úgy gondoltam, megoldható egy kisebb kézi villanyfűrésszel is, bár azzal nehezebb bemérni a paramétereket, gáz lenne ha túlvágnám. Szóval laikusként ez lenne a kérdésem, ötletek?2017. márc. 28. 18:49
1/4 anonim válasza:
Dekopír fűrész, rezgős multifunkciós szerszám szegmens fűrészlappal, ezekkel lehet nagyon jól négyzet alakúlyukakat kivágni, körkivágáshoz vannak többfokozatú körkivágók fához, vagy azt is lehet dekopírral, ha kicsi a kör akkor keskeny lappal.
2/4 A kérdező kommentje:
Értem, tehát fúróval fölöslegesen esnék neki, bármilyen fejet is rakok rá :S
2017. márc. 28. 19:23
3/4 Szirty válasza:
Szerintem a hangdobozokat akusztikai számítások szerint méretezni kell.
Ez nem olyan int a lakberendezés, hogy nekem ez tetszik, akkor itt bontunk egy falat, ide vágunk egy ablakot, és jó lesz.
4/4 anonim válasza:
Persze hogy nem lesz jó, de mi is így kezdtük :-) A Videoton DC2050 es hangfalamba belefaragtam egy 25 centis öntvénykosaras ukrán mélyet, aztán rosszabb lett :-). Ja meg a reflexnyílás sem segített.
De így szereztünk tapasztalatot :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!