Mit jelent az hogy bandpass system?
első vagyok
eszembe jutott, hogy zajcsillapítás esetén is hallani ha jól tudom ezt a kifejezést. Ebben az esetben éppen az a hangolás lényege, hogy a nem kívánt, zavaró rezgések és zajok "kioltódjanak".
nem találtam hozzá grafikont neten.
Valahonnan vadássz le egyet, és annak megfelelő erősítőt szerezz hozzá, így hasraütés szerűen nem tudok mondani.
De egy tuti, ez elvileg 500W-os hangszóró, tehát olyna 200-250W-ot bír max folyamatosan. Tudni kéne azt is, hogy mennyi az érzékenysége a hangszórónak. Ha bandpass ládában van, akkor legalább 93-95 dB kell, hogy legyen az érzékenység, külnönben egy erőművel is harmatgyenge lesz.
Az erősítő névleges (RMS) teljesítménye szerintem legalább 400W legyen, amit le tud adni egy csatornára (egy kétcsatornás hidalva, vagy egy eleve egycsatornás, direkt mélyádához való), így nem kell csumán hajtani az erősítőt ahhoz, hogy a hangszóró ki legyen hajtva. Ha az erősítőt már 3/4 hangerő főlé húzod, akkor torzítani fog. Így a 400W-os cucc fél fölé állítva picivel elég lesz a ládádnak.
A grafikonokat mindenképpen látni kéne. Menj be valami speckó üzletbe, nézz végig egy párat, hamar rájössz mit kell nézni, nem egy rakétatudomány.
Így szavakkal nehéz elmagyarázni, látni kell az ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!