A plazma Tv nem látja a dvd-videó lejátszó-felvevőt, miért?
Adott egy plazma tv és 2 dvd felvevő-lejátszó, amiből az egyiket csak dvd-k lejátszására használom, és a másik ami dvd-videó kombó lejátszó és felvevő. A csak lejátszó dvd a tv av2 csatornáján van, a kombó pedig a av1-en van.
A set top boxos családi csomag a tv hdm1-en van.
Az a gondom, hogy nem látja a jelét a tv a kombónak. Régebben látta, használtam is, lejátszottam dvd-t és régi videókazikat is, de kb 1 éve nem látja: nincs jel, ezt írja ki.Nem tudom, mi történhetett , mert nem mindennap
használtam.
Az av2-őn viszont látja a tv a másik dvd lejátszót.
A tv scart av1 kábelje megy a kombó felső scart csatlakozójába, ahova av2 decoder van írva.
Mégsem látja.
Úgy is kipróbáltam, hogy a a tv av2 scart csatlakozójából megy a kombó av2 decoderébe, mégsem látja.
A scart kábel új.
Maga a kombó működik, mert beveszi a videókazit, beveszi a dvd-t cd-t is, csak nem érzékeli a tv.
Azért is kellene a kombót használnom, mert lassan betelik a set-top boxom, és a set top box-ról ki tudnám másolni egy másik scart kábellel a kombóba betett dvd-re vagy videóra a sorozatokat, úgy hogy a másik scart kábelt a kombó alsó scart csatlakozójából megy a set top box egyetlen scart csatlakozójába.
Segítsetek,légyszi
Megcsináltam!!!!
Annyi kábel volt ott hátul, hogy most vettem észre, hogy rosszul voltak összekötve a kábelok. Ha nem feketék lennének, akkor hamarabb észrevettem volna.
Tv av1-ből a scart kábel a kombó av1-be kerül, és a tv av2-ből másik dvd av2-be.
A harmadik scart kábellel kötöm össze a set top boxot és a kombó av2 decoder kimenetét.
A kombóval már lejátszottam cd-t, dvd-t, és felvettem videókazira a set top boxról is.
Az a nevetséges, hogy nőként egyedül kell mindig megoldanom a műszaki dolgokat, bár gyerekként is mindig nekem kellett minden műszaki dologhoz értenem.
Na mindegy, az a lényeg,hogy sikerült. :-))
Sziasztok!
Azért írtam le részletesen a problémámat, mert sok helyen olvastam, hogy nem tudják hogyan lehet kimenteni a stbox-ról a felvételeket. Nos, könnyedén.
Nincs is más lehetőség, csak a scart csatlakozó a stboxon, amit ugye össze kell kötni a kombó scart csatlakozójával.
Beállítani a lemásolandó felvételt a stbox-szal, átkpacsolni av1-re, elindítani a felvételt a kombó távirányítójával akár vcr, akár dvd módban,aztán elindítani a lejátszást a tv távirányítójával, és voilá, már másolja is kifele.
(Végre nem foglalják a helyet a francia és a német adások. Ráér megnézem később ezeket. Nyelvtanulás a hobbim és a szakmám is, ennek ellenére műszaki cuccokhoz van érzékem.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!