A sony str-dh510 5.1 erősítő halkan pukkant eggyet. Mi lehet a baja?
Rendben,most melóba vagyok,ha haza értem kipróbálom.Tegnap levettem a borítót és szerintem ez pukant eggyet. [link]
Elmentem vakációra 1 hónapra levettem a fűtést egy kicsit, de a kimosott vizes ruhákat a szobámba tették be szárítani,ugye tél is volt és arra gondolok hogy a por benedvesedett és nedves por zárlatot okozott ott, mert ahogy láttam valamit négyzet alakú anyag van mögötte ami lehet szigetel a transistor meg a hűtő borda között.(lehet hülyeséget írok...)
Azért jó hogy osztják neked itt az észt a tudatlanok a gumilapkáról , meg mindenről :-)
A tranyó kollektora vágódott le testre, mert beleesett valami fémszilánk, vagy átütött a csillám.
Lehet hogy nem is rossz az a tranyó! Kimérted egyáltalán?
Ha egy végfok végtranyói mennek, szoktak még mást is vinni, olyankor mindent át kell nézni, meghajtókat, munkapont beállító tranyót stb...
Mivel ez egy N darlington, ezért a fém része, az a kollektora, akkor az valszeg a plusz tápon van, ha ez egy komplementer végfok.
Lehet hogy a végfokon nincsen táp, vagy kitudja, műszerrel minden kritikus dolgot végignézni!
Diódák, meghajtók, munkapont beállítók.
Ja és a végek munkaponti feszültségei, ha nyugalomban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!