Blues-ra milyen gitárt javasoltok?
Nemrég kezdtem el gitározni tanulni és blues zenét szeretnék játszani leginkább, de szeretnék új gitárt, mert ami most van már eléggé rossz.
Most stratocaster van, de pl. a Les Paul kialakításra jobban tetszik, de ilyet még nem próbáltam, szóval nem tudom melyik a jobb blues-ra.
Úgy tudom, hogy a stratocaster az jobb blues-ra, kinéztem az Ibanez Gio GRX70QA TBB-t, erről mi a véleményetek?
Én is úgy gondolom, hogy a strat jobban passzol a blues-hoz, (lásd SRV, Hendrix, Clapton, Buddy Gay, és még sokan mások), de a Gibsonnal is lehet jó blues-t tolni (BB. King, Gary Moore, J.L.Hooker, Jimmy Page, stb)
Ez az Ibanez pont nem egy echte stratocaster a HSH hangszedőivel, attól ezzel is játszhatsz bluest, ha ez tetszik.
Pedig a márka legtöbb esetben igencsak fontos tényező. Gitár választáskor is. Az hogy jó lesz, mert kék a színe és tetszik, még nem biztos hogy hangzásra is bejön. Persze fontos a kinézet, de fontosabb a hangzás, kényelem.
A Cort jó, megbízható márkának számít, van 1-2 szériája ami nem sikerült túl jónak, de attól eltekintve jó választás. De elektromos gitárnál nem csak a gitárodtól fog függeni a hangzás, hanem erősítő, kábel, esetleg effekt(ek)től is, szóval összetettebb dolog. Lehet a blues alapok, blues körök megtanulásához, kigyakorlásához célszerűbb, praktikusabb lenne egy akusztikus gitár.
Persze,fontos a márka,csak azért írtam,mert Ibanezt néztem ki,de lehet más is.Cort-ot is nézegettem.
Az erősítő,kábel,stb. is fontos persze.
Köszönöm a válaszokat,elég sokat segítettetek!
Mikor volt utoljára a kezedben HB? Az utóbbi 3-4 évben a thomann nagyon ráfeküdt a minőségellenőrzésre és az egyik legjobb ár-érték arányú márka. Kevesebb a minőségi gond velük mint a Corttal vagy a Vintage-el amik meg nagyon leeresztettek az utóbbi időben. Lassan a Stagg Soundsation vonulattal lehet egy lapon említeni őket.
Köszi a segítséget mindenkinek!
Cort Cr-100-as lett a gitár végül, nagyon tetszik és nagyon könnyű rajta játszani, szép hangja van, nem rezonál. Telecastert nem akartam, mert az nem tetszik formára, de ez a Les Paul kialakítás isteni. Nem mondom, hogy tökéletes, de nekem az előzőmhöz képest sokkal jobb, nem hangolódik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!