Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Pa vagy Hifi jobb-e hangzásban?

PluYgeriMc kérdése:

Pa vagy Hifi jobb-e hangzásban?

Figyelt kérdés

A lényeg hogy összevesztem egy emberrel hogy a Pa vagy a hifi jobban megéri e zenehalgatásra. Én szeriuntem a Pa jobb, igaz nem szobai használtara főleg nem panelházban.

Az a kérdés hogy melyik szól tisztábban és hangosabban?

Nem tudunk dönteni ezért ti válaszotok kellene!

2017. febr. 18. 18:57
 1/8 anonim válasza:
A PA koncertre, hangosításra van, a HiFi (audiofil) pedig igényes zenehallgatásra.
2017. febr. 18. 20:07
 2/8 A kérdező kommentje:
De hangminőségben melyik győz?
2017. febr. 18. 21:40
 3/8 anonim ***** válasza:

A drága PA cuccok sem gagyi dolgokból vannak összerakva, ebbők fakadóan nem szólnak, nem szólhatnak azok sem csúnyán.

Viszont a hifi az direkt a magas hanghűségre van kihegyezve.

A PA cuccoknál nagyon elterjedt lett mára a D osztályú erősítő használata, aminek nagyon jó a hatásfoka, de a technológiájából fakadóan hangminőség terén nagyon megoszlóak a vélemények.

Viszont ezek előtt is elég volt a PA technikában egy B osztályú végerősítő.

A HIFI ben minimum AB, de jobb helyeken A osztályú erősítőket használnak.

2017. febr. 19. 09:07
 4/8 A kérdező kommentje:
akkor melyik jobb?
2017. febr. 19. 11:23
 5/8 anonim válasza:
HiFi!
2017. febr. 19. 14:58
 6/8 A kérdező kommentje:
Am köszi a válaszokat privibe írtátok sokan hogy a pa meg a hifi egy egy mindkettő, mert a hifi tiszta hangzásban a Pa meg teljesítményben.
2017. febr. 28. 18:50
 7/8 anonim ***** válasza:
A PA ordít, de azt nagyon, viszont nincs tiszta hangzása, persze, ahogy megyünk minőségileg felfelé, új javúl a hangzás, de a hifit meg se közeliti. Hifi meg pont ellentétes dologra van, nem hangosítani, nem azért, hogy ordítson, hanem hűen, tisztán, dinamikusan szóljon. Igazából nem is lehet összehasonlítani, mert nem ugyanarra vannak tervezve.
2017. márc. 7. 17:21
 8/8 anonim ***** válasza:
a HiFi meg a PA lényegében abban különbözik egymástól, hogy még a PA rendszer kifejezetten a bejövő jel hangosítására van, ez ellenben a HiFi szobai hangosításra és zenei hangminőség javításra. Egy PA hangfal egy Monitor hangfalra hasonlít hangzásban, vagyis ténylegesen azt hallod ami jön a lejátszóból, nem pedig egy már javított hangot mint a Hifi esetében. A PA hangosabban szól, a hangja viszont rosszabb, de nem azért mert szar lenne, hanem ténylegesen azt adja vissza(persze ha minőségi márkáról beszélünk), ami a lejátszóból jön, még a HiFi-nek jobb a hangja a javítás miatt, viszont halkabb is. De lényegében attól függ milyen zenét hallgatsz, a legtöbb PA nem igazán megy 55hz alá, sőt... kisebb teljesítményen általában 65-100hz-ig. Én hangszeren is játszom és személy szerint jobban szeretem, ha PA rendszerre van kötve(Eszköz-Keverő-Erősítő, abból is "D")
2017. ápr. 1. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!