Milyen laptopot vegyek? Maximum 160 ezret szánok rá és valószínűleg Dell-t szeretnék, de nem tudom megéri-e/kell-e nekem i5-ös processor?!
Jelenleg egy 6 éves Asus-om (i3) van,egyenlőre nincs sok baja de azért érződik rajta az idő és nem is szeretném megvárni amíg teljesen gallyra megy.
Semmi extrára nem használom,internet,illetve elég sok filmet töltök le úgyhogy az nem árt ha van bőven hely és tökéletesen fut rajta bármilyen 1080p film.
Ezt a mostani gépem is tudja,ezért nem tudom váltsak-e i5-re.
Illetve egy másik kérdés.
Egy olyan laptop amin játszani is lehet (ha nem is full grafikán,de azért élvezhetően) mennyinél kezdődik?
Köszi a segítséget!
26/N
Amid van nem rossz gép, ha nincs a C-nek SSD akkor tegyél bele.
Ha kevés a hely cseréld a HDD-et nagyobbra 2-3 T-ra.
Ha másikat akarsz itt össze lehet hasonlítani a procidat mással: [link]
Ha vga-t is akarsz cserélni de sztem nem kell, vegyél dedikáltosat, mert amelyikbe integráltak azokat nem lehet cserélni.
laptopnal az u-s prociknál az i3 és i5 között nincs számottevő eltérés, sőt van hogy az i5 lassabb mint az i3.
Ipari pcket csinálunk, megrendelésre, igy elég sokat tesztelek bár nem a tesztelés a feladatom hanem a feladat a kiosztása, de én is ezeket nyuzom napi használatban, és pl most egy i5 van amin dolgozom, néha van i3 néha i7.
Eltérés nem igazán van de nem játszom.
a cpubenchmark.neten tudsz keresni cpu speed értékekre sok gyűjtemény van, érdemes ott nézni cpu sebességeket pontszámok alapján.
A 7essel kezdődő cpu sorozatnál az integrált vga már nem olyan hitvány, de ott a berendezés is drága.. Ez játékra kellhet de másra nem, de játékra meg még ez is kevés :)
Ha vna benne dedikált vga, geforce vagy radeon az jo játékra, cserébe többet eszik a gép, teker a venti, és a legjobb amikor a melegedő gpu meghal, tehát hibaforrás ami egy laptopnál nem kellemes.
az árakat meg az arukereson meg ilyen helyeken megleled, abban szerintem nem kell segitség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!