Az alábbi 5.1-hez milyen kábelek szükségesek, hogy összetudjam kapcsolni az alap 2.1-es PC-mmel? (Minden hangfal szóljon. )

Figyelt kérdés

Erről van szó: [link]

Alaplapi hangkártyám van, amin 3 bemenet van. Zöld, rózsaszín és aszem kék. Tehát milyen kábelek szükségesek?

2017. jan. 12. 13:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Általában 3 db rca-jack kábel kell az 5.1-es hang megszólaltatásához jó esetben. Az egyik jack ketté bontja első bal és jobb hangra, a másik centerre és mélyre, a harmadik pedig hátsó jobbra és balra.
2017. jan. 12. 20:02
 12/22 A kérdező kommentje:
Tehát akkor 3 db olyan kábel kell aminek egyenként van egy jack dugója és 2 rca vége? Ebből 3?
2017. jan. 12. 20:25
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
Nem kisfiam, 13,5 kábel kell.
2017. jan. 12. 20:26
 14/22 anonim ***** válasza:
Igen, 3 olyan rca-jack kábel kell, bár azt nem tudom, hogy ha 2.1-es alapból a hangkártyád, akkor lehet e belőle 5.1-et kicsikarni.
2017. jan. 12. 20:45
 15/22 anonim ***** válasza:

Én nem értek hozzá, ma nézelődtem MM-ben pont ezeket a kábeleket is, mert PC-re 2.1-es szettet akarok venni.

Amit a Kérdező ír az a 3 kimenetes hangkártya, a 2005-ös P4-es PC-n van ilyen, a 2010-es PC-men hat kimenetes hangkártya van.

Bevallom, most kezdtem én is igényesebb lenni (eddig fülhallgatón hallgattam zenét), így meg kell tanuljam, mi az a 2.1, 3.1, 5.1 hang...

MM-ben a 2m-es HAMA 2x RCA - 3,5 mm stereo jack becsomagolva dobozban 899 Ft, csak összekötve (doboz nélkül), pedig 699 Ft.

Igazából nekem nem tettszik a Hama, mert a fülesemhez vettem vagy 2000 Ft-ért egy 1 stereo jack-ről két jack-re átalakítót és a minősége nem valami jó, ha véletlen mozgatom, serceg kicsit a hang... ennyit a plusz két hama érintkezésről...

Egy Genius PC hangfalszett tettszik 20 000-ért, fadobozos, de dühös vagyok, mert láttam gyárilag nincs hozzá RCA - jack kábel!

Namost néztem, MM-ben, hogy a HD TV-k nél van ugyanez az audiao 2xRCA - stereo jack átalakító, az Inakustik gyártja 3m-es és 3499 Ft!!!

A Hama végei nem bevonatozottak, az utóbbié, pedig aranysárga bevonatos, plusz írják, hogy van árnyékolása és megfelelően felxibilis.

Majd elmegyek a szakboltba (Szegeden pl. a Dugonics téren van egy pincebolt) és megkérdezem, mi a helyzet az RCA - jack átalakítók terén, mert nekem a Hama minősége nem tettszik.

Ha veszek 20000/25000-ért egy PC hangfalszettet, akkor nehogy már egy 500 Ft-os gagyi kábelt dugjak bele, aztán meg sercegni fog néha a hang...

2017. jan. 12. 21:47
 16/22 anonim ***** válasza:
Egyszóval 5000 és 500 Ft-ból is meg lehet oldani egy kábelt, a normális megoldás, valahol a két ár között van szerintem... MM is tele van a sz@r Hama cuccokkal.
2017. jan. 12. 21:56
 17/22 anonim ***** válasza:
És vigyázzatok, mert MM-ben ma néztem és 21990 Ft-ért árulják azt a Genius PC hangfalszettet, amit az árukeresőn utoljára 12221-ért adtak és tavaly október óta kifutott termék...
2017. jan. 12. 22:01
 18/22 anonim ***** válasza:
Bocs, amit én néztem az 2.0, azaz két hangfal össz 40W-os, ahogy látom a 2.1 az a két hangfal + mélynyomó, az 5.1, pedig az öt hangszóró + mélynyomó felállás.
2017. jan. 12. 22:12
 19/22 anonim ***** válasza:

"3 bemenet van. Zöld, rózsaszín és aszem kék."

Ez sorrendben a bemenet (line in), mikrofon és a kimenet (stereo speaker).

Azaz csak 2.0-ás szettet tudsz hozzá csatlakoztatni!

Keress rá az SP-HF1250B-re, sokkal kisebb cucc, amit kinéztél magadnak a kérdésedben, de ezt tudod majd használni és szerintem jó kis 40W-os sztereó hangfalszett.

Nézd csak egy 2.0-és hangkártya.: [link]

És egy 2.1-es hangkártya.: [link]

Az 5.1-es hangkártyának 3 kimenete kellene legyen (ez min. 4 csatlakozó), lehet az is, hogy csak 4 dugalj van rajta, de akkor egybe van integrálva a line in és a mikrofon, mint ezen.:

[link]

Neked csak három van, azaz legfeljebb 2.1-es hangod lehet!

Ahhoz, pedig én ezt nézném meg.: SW-HF2.1 1700

2017. jan. 12. 22:52
 20/22 anonim ***** válasza:

Egy megoldás, én láttam USB-s külső 5.1-es hangkártyát. Kérdés, milyen minőségű lesz ez a hangzás...

Aztán lehet abba a gépbe 5.1-es hangkártyát venni esetleg...

10000 Ft körül láttam ASUS-t, de lehet bontóban is megéri szétnézni, ha egy öreg PC-ről van szó.

Csak kompatibilis legyen...

2017. jan. 12. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!