Van megoldás az alábbi problémára? Az a gondom, hogy amikor letöltök egy filmet az egyik DVD lejátszóm lejátssza a másik nem.
Van egy dél-koreai sorozat, amit szeretnék kiírni DVD-re. Sajnos eleve mkv kiterjesztéssel van fent, de átszoktam konvertálni AVI kiterjesztésbe.
Itt jön a probléma. Az új TV-nk USB-s és azon lejátssza az avi és az mkv kiterjesztésű filmeket. A hétvégén kiírtam DVD-re és úgy viszont már nem játssza le. A másik lejátszón elindul, de ott azt írja ki a készülék, hogy nem támogatott képformátum, tehát kép van, de hang nincs.
Ki lehet deríteni azt valahogy hogy milyen felbontásban legyen átkonvertálva egy film amit mindkét készülék normálisan lejátssza?
Ha a dvd player játssza le, akkor annak a képességein múlik, a tévé már csak megjelenítő.
A dvd filmek felbontása 720x576. Ennél a konvertált avi se legyen nagyobb. 16:9 arány esetén 720x404 legyen.
További kérdés még a bitráta. Ez teljesen egyéni, ez a lejátszó képességén múlik. Ha túl alacsony, rosszabb lesz a kép, ha túl magas, nem tudja lejátszani. Ha nincs róla adat, akkor marad a kísérletezés.
A hang legyen mp3, az a legbiztosabb.
Az egyik lejátszó: Philips DVP2880; a másik szintén Philips dvd-videó combo DVP 3100V. Sajnos csak az fent, hogy milyen kiterjesztésű fájlokat játszik le.
Nem tudom, hogy mi lehet a baj, de ilyen eddig még nem fordult elő, hogy egyik készülék se játszotta volna le letöltött fájlt. :-(
szia
van olyan konvertáló program, ami Xvid-be konvertál. Probáld meg, nekem bejött.
Szia
Köszi szépen a tippet megcsináltam és sikerült. Igaz nem XVidbe, hanem DIVx-be, mert az XVid formátumot nem tudja lejátszani a készülék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!