Miért fontos, hogy pl. egy tabletnél hány magos? Mit jelent ez pontosan, mire jó?
Az a jobb, amelyik gyorsabb. :-) Azért van kiemelve a magok száma, mert az egyszerűen marketingezhető és könnyen magyarázható (nagyobb szám = jobb).
De sajnos ez nem igaz, nem minden esetben jobb a többmagos processzor. Például a Marvell PXA1088 négymagosánál az Intel Atom Z2580 kétmagosan jóval gyorsabb. A Mediatek MT6595 nyolcmagosát az Nvidia Tegra X1 négymagosa megeszi reggelire.
A processzorok nagyon komplexek. Van feladat, amire az egyik jobb, van, amire a másik. Sajnos a valós teljesítmény olyan sok mindentől függ, hogy nehezen mérhető. Függ a futtatott alkalmazásoktól, a memória és háttértár sebességétől méretétől, de még a hőmérséklettől is. Ezt nehéz elmagyarázni annak, aki aki nem is akar ezzel foglalkozni. Plusz a gyártónak és kereskedőnek sem érdeke ráírni egy termékre, hogy lassú...
#1-esnek van igaza. Legtöbbször marketing. Én mostanában elég sok tablet leírást, tesztet olvastam és persze minden gyártó a maga chipset-ét isteníti, elég nehéz a döntés. Ha kevés a memória, akkor lehet nyolcmagos procid is.
A kérdésre válaszolva:
Maga a magok száma nem fontos, arra jó, hogy hány szálon tud feladatokat párhuzamosan ellátni, de ehhez az kell, hogy az op.rendszer fel tudja osztani, vagyis optimalizálva legyen. Ha kevés a memória, akkor ez jó dolog lehet. Nekem a régi 2 magos, 512 RAM tabletem gyorsabb, mint a mostani 4 magos 1GB RAM.
Értem, de mégsem..
Most akkor a 512 nem kisebb számegység, mint az 1 Gb ram??
Igen, de ez attól függ, hogy maga az op.rendszer hogy tudja kihasználni.
Minél több memóra legyen, az sokat jelent, minimum 2GB Ram.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!