Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért fontos, hogy pl. egy...

Miért fontos, hogy pl. egy tabletnél hány magos? Mit jelent ez pontosan, mire jó?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy minél több magos, annál jobb. De ennek miért is van jelentősége?

#tablet #hány magos a tablet
2016. dec. 1. 02:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Az a jobb, amelyik gyorsabb. :-) Azért van kiemelve a magok száma, mert az egyszerűen marketingezhető és könnyen magyarázható (nagyobb szám = jobb).

De sajnos ez nem igaz, nem minden esetben jobb a többmagos processzor. Például a Marvell PXA1088 négymagosánál az Intel Atom Z2580 kétmagosan jóval gyorsabb. A Mediatek MT6595 nyolcmagosát az Nvidia Tegra X1 négymagosa megeszi reggelire.

A processzorok nagyon komplexek. Van feladat, amire az egyik jobb, van, amire a másik. Sajnos a valós teljesítmény olyan sok mindentől függ, hogy nehezen mérhető. Függ a futtatott alkalmazásoktól, a memória és háttértár sebességétől méretétől, de még a hőmérséklettől is. Ezt nehéz elmagyarázni annak, aki aki nem is akar ezzel foglalkozni. Plusz a gyártónak és kereskedőnek sem érdeke ráírni egy termékre, hogy lassú...

2016. dec. 1. 05:03
 2/5 anonim ***** válasza:
nagyon egyszerűsitve azt mondhatjuk, hogy pld egy négymagos négy feladatot végezhet el egyszerre, míg egy egymagos csak egyet
2016. dec. 1. 06:22
 3/5 Ypszilon1980 ***** válasza:

#1-esnek van igaza. Legtöbbször marketing. Én mostanában elég sok tablet leírást, tesztet olvastam és persze minden gyártó a maga chipset-ét isteníti, elég nehéz a döntés. Ha kevés a memória, akkor lehet nyolcmagos procid is.

A kérdésre válaszolva:

Maga a magok száma nem fontos, arra jó, hogy hány szálon tud feladatokat párhuzamosan ellátni, de ehhez az kell, hogy az op.rendszer fel tudja osztani, vagyis optimalizálva legyen. Ha kevés a memória, akkor ez jó dolog lehet. Nekem a régi 2 magos, 512 RAM tabletem gyorsabb, mint a mostani 4 magos 1GB RAM.

2016. dec. 1. 23:23
 4/5 A kérdező kommentje:

Értem, de mégsem..

Most akkor a 512 nem kisebb számegység, mint az 1 Gb ram??

2016. dec. 2. 20:00
 5/5 Ypszilon1980 ***** válasza:

Igen, de ez attól függ, hogy maga az op.rendszer hogy tudja kihasználni.

Minél több memóra legyen, az sokat jelent, minimum 2GB Ram.

2016. dec. 3. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!