Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hangfal lehett zárlatos? Vagy...

Hangfal lehett zárlatos? Vagy lehet probléma a hangváltóval?

Figyelt kérdés
A hangfalam hazavágta 2év után az erősitőmet úgy,hogy kisebb hangerőn szól de ja feltekerem elkezd torzitani és letilt kikapcsol !Kiszedtem az éles hangszórót ami megfoghatatlanul meleg volt,aztán rákötötem egy régebbi hifire azt rátekertem a hangot az meg leéget

2016. nov. 26. 17:16
 1/8 anonim válasza:
No,szépen sorban...A hangfalat TE küldted el,zárlatos lett(nagy valószínüséggel elsősorban a mélysugárzó),ennek zárlata visszaütött az erősítőre. A magasat ha addig jó is volt ,TE küldted el,hangváltó nélkül kötötted be .GRATULÁLOK!!!
2016. nov. 26. 22:01
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem szedtem le a hangváltót csak éreztem az égett szagot ezért kicsavartam a helyéről csak
2016. nov. 27. 08:22
 3/8 anonim válasza:
Mint írtad: "Kiszedtem az éles hangszórót ......aztán rákötötem egy régebbi hifire " Az mindegy hogy rajta volt e a hangváltó! NEM AZON KERESZTÜL kötötted be,csak rajta volt.
2016. nov. 28. 09:44
 4/8 A kérdező kommentje:
Bocs nem azon próbáltam ki ,csak megnéztem hogy mi van vele!Bemeneti csatlakozón keresztül lett kipróbálva!Annyi sütni valóm azért van hogy nem csumázom rá a sima éles hangszóróra hangváltó nélkül :)
2016. nov. 28. 15:32
 5/8 anonim ***** válasza:

Na akkor kezdjük az elején. 1. A hangfal így nem teszi tönkre az erősítőt. Ha nem home gány erősítő 100% ra mondom van benne zárlat védelem.

A hiba végfok problémára utal, ami kinyírta a hangszóródat. Egyszerűen megküldte az erősítő egy nagyobb egyenárammal és már halott is. (Meleg és égett szaga van.)

2. Ezek utána másik erősítőre kötve az elégett lakk szigetelés miatt menet zárlat alakult ki a tekercsben ami jóval alacsonyabbra lőtte be a hangszóró impedanciáját.

Egy régebbi minihifit simán ki lehet vele nyírni mivel az olcsóság jegyében az erősítő védelmet szinte mindig elfelejtik így pirult a végfok.

Ebből erősítő és hangfal csere is lesz.

Egyébként a válasz a kérdésre: Igen lehet!

2016. nov. 29. 14:05
 6/8 A kérdező kommentje:
"elégett lakk szigetelés miatt menet zárlat alakult ki a tekercsben ami jóval alacsonyabbra lőtte be a hangszóró impedanciáját."De akkor gondolom nem szólna?
2016. nov. 30. 15:37
 7/8 A kérdező kommentje:
Hangfal 6ohmos 5,5 öt mértem de ilyen gagyi multiméterrel
2016. nov. 30. 15:38
 8/8 anonim ***** válasza:

Tekercs zárlat esetén szól. Az az 5.5 ohm igen csak durva eltérés még gagyi multiméterrel is.

Azt a hangszórót már ne használd.

2016. dec. 2. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!