Ilyen erősítővel lehet koncertezni?
Ha ezt megcsinálom, akkor az erősítő elég lesz egy osztályterem/kisebb tornaterem megtöltésére?
Mondjuk egy 4x8-as ládával.
Ha valaki mondjuk válaszolni a kérdésére és nem nethuszárkodni jönne hogy belekössön hogy hogy néz ki :D
"Arra lennék kíváncsi, hogy egy 10-20W-os kombó tényleg képes-e egy 4x8-as netán 4x12es ládát"
Igen, meg tud hajtani egy akkor ládát, de azt tudni kell, hogy attól még az ugyanúgy egy 10-20Wos téma lesz. Tehát ne gondold azt hogy hatalmas hangerő növekedést fogsz elérni. Sőt, inkább mondjuk azt, hogy egyáltalán nem fogsz elérni akkorát hogy legyen értelme rákötni nagyobb ládára.
Nem a hangszórótól meg a ládától lesz nagyobb a teljesítmény.
Tudom, hogy nem fog úgy szólni mint egy 100w-os cucc.
De ezeknel a kis komboknal(legalább is én azt tapasztaltam) ha feljebb tekered 2nél a master volumot csak rázkódik, és torzul a hang. Szóval gondolom egy nagyobb hangszórónál feljebb tudod tekerni a hangot anélkül, hogy torzulna. (És még talán hangosabb is?) Köszi az első értelmes választ a kérdésre. :)
Attól, hogy válaszolni jöttél a kérdésre, nem nethuszárkodni, még természetesen írhatsz baromságot. :)
A hangszórók egy igen fontos jellemzője az érzékenység, decibelben adják meg, azt jelzi, hogy az adott hangszórón 1W ráadott teljesítmény hatására 1 m távolságban hány dB hangnyomás mérhető.
Egy gagyibb hangszórónál ez az érték lehet 80 közeli, míg egy jobbnál 100 körüli is akár.
Egy másik fontos dolog, hogy a teljesítmény duplázása 3 dB hangnyomásnövekedést idéz elő.
Tehát ha egy 20 wattos erősítő helyett egy 40 wattos erősítőt kötünk egy 88dB-es hangszóróra, az bizony halkabb lesz, mint ha a 20 wattos erősítőre egy 96dB-es hangszórót kötünk.
Természetesen itt csak a hangerőről van szó, más lenne az összkép egy nagyobb teljesítményű erősítővel, de igenis lehet jelentős hangerőnövekedést elérni jól megválasztott hangszóróval.
(4X8 láda helyett elképzelhető, hogy jobb eredményt érne el egy megfelelő 1X12-vel)
Túró Rudolf, lehet igazad van, de nem tudtál a kérdésemre se először se másodszor válaszolni, csak belekötni a kivitelezésbe, az én kommentjeimbe és a többi válaszolóba.
Nem véletlen, hogy 51%od van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!