NVIDIA GeForce GTX 660 2gb hogy lehet erősebb a GTX 950M 4gb-nál? Lefuttattam, egy tesztet, hogy a notebookomon menne-e az új Battlefield 1 és a videókártya, nem felelt meg az erősségi teszten és nem értem miért. Illetve a CPU-t se dícsérte agyon.
Itt vannak a specifikációk:
Minimum: DirectX 11.0 Compatible video card with 2 GB VRAM (AMD Radeon HD 7850 / nVidia GeForce GTX 660)
You Have: GeForce GTX 950M
Minimum: Core i5 6600K / AMD FX-6350
You Have: Intel(R) Core(TM) i7-4750HQ CPU @ 2.00GHz
Azt tudom, hogy két ugyan olyan videókártya esetén egy asztali gépben lévő nagyobb erőt tud kifejteni, mint egy notebookban, de tudomásom szerint minél nagyobb a videókártya száma annál erősebb, gondolok itt arra, hogy GTX920 930, 940, 950, 960 stb.. akkor a 660-as miért erősebb az én 950-es kártyámnál? Elnézést, ha valamit rosszul tudok vagy valami, kicsit tudatlan vagyok e téren most:)
Válaszokat előre is köszönöm.:)
Azért mert egyrészt az ilyen tesztekre nem érdemes hallgatni, másrészt a számozás sem minden. Egy GTS450 pl. lazán lenyom egy GT820M-et. Anno Call of Juarez nem ismerte a Core 2 Duo-kat és az 1,86 GHz-esnél figyelmeztetett hogy nem biztos hogy jól fog futni mert 2 GHz a minimum. Na most ez a proci 3,4 GHz-es Pentium D-ket eszik reggelire.
Ne hallgass a tesztekre, tégy egy próbát, szerintem lazán elfut a gépeden, ha nem is maxon, de közepesen biztos.
"tudomásom szerint minél nagyobb a videókártya száma annál erősebb"
Ez addig igaz, amíg vagy egyik szám után sincs "M", vagy mindkettő után van, és az első szám megegyezik. De amíg az almát a körtével hasonlítod össze, addig sok tévedés lehet belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!