2012-től megszűnik a jelenlegi tv-s műsorsugárzás és digitálisra áll át. Ehhez kell egy átalakitó ami átalakitja a jelet. Ha egy lakásbn van 3-4 tv ami egy antennáról megy akkor ha bejön ez a dolog akkor az összes tv-hez venni kell egy átalakítót?
Hát ezt huhoglyák már kb 4 éve szóval szerintem ez is akkorr lesz kész minta 4 es metró..
Egyébként ha megszünne sem lenne nagy veszteség jó nagy szar már régóta plusz ott az internet ha érdekel valami..
Én spec már 10 éve nem nézek tv-t, a készüléket is elajándékoztam..
Ha vmi érdekel megtalálom a honlapon vagy a youtubon, vagy az mti-nél..
Amennyiben földfelszíni sugárzással (tetőantennád van, nem parabolád, kábeltévéd vagy egyéb pl. IPTV szolgáltatásod) nézed jelenleg a földfelszínen továbbított adókat (M1, RTL, TV2 + a helyik), akkor 2011. december 31. után csak az MPEG4-es digitális földfelszíni vételre felkészített televíziók (így az ilyen tunert tartalmazó tv-k, vagy a saját tunerrel nem rendelkező, ezért külső set-top-boxot használó jelenlegi tévék) által lesz nézhető a földfelszíni sugárzás.
A dátum az tervezett, de az EU-s normatíva és a frekvenciagazdálkodás miatt nagyon nem lehet húzni.
Az átállás nem érinti az analóg rendszerben továbbított kábeltévéket, azok a továbbiakban is az általuk választott technológiával továbbíthatják a műsort.
Az átállást követően tunerenként egy csatorna nézhető, azaz ha négy-öt televíziókészüléked van, akkor négy-öt külső egység szükség, ha a tv egyébként nem ismeri az MPEG4-es DVB-T rendszert. [A képcsöves tévék biztos, hogy nem ismerik, az LCD, LED és plazmák között akad olyan, amelyik ismeri. Fontos, hogy az, hogy a DVB-T vételére alkalmas még nem azt jelenti, hogy a magyarországi DVB-T-t is tudja venni, mert ehhez nem MPEG2-es, hanem MPEG4-es tuner kell!]
Az átállás szempontjából amúgy nem vagyunk lemaradva. A reklámok is mennek már a tévékben az átállásról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!