Széles hangszórót honnan lehet szerezni?
Így néz ki:
Az interneten még csak képet sem találok ilyen hangszóróról, nem tudom, hogy lehetne rákeresni.
Nem hiszem, hogy tudsz szerezni.
Régi rádiókban, zeneszekrényekben voltak ilyenek és hasonlók, egyedileg készültek, kereskedelmi forgalomba nem nagyon kerültek.
A szervizeken keresztül lehetett hozzájutni.
Mint kiderült ez a példány egy Orion tévéből van. Nincs nagy szükségem rá, inkább csak kíváncsiság. Azon gondolkoztam, hogy talán motorra lehetne vele jó hangosítást csinálni. Az az érdekessége, hogy mivel a mély hangok képzéséhez a hullámhosszal összemérhető szélességű felület kell, és nagyobb kilengés, ez a hangszóró kifejezetten szépen, dinamikusan hozza a mélyeket és közepeket is. Valaki lemérette, aszerint 100Hz az alsó határa, de mégis szépen szól, és esetleg egy kisebb dobozzal ez még lejebb vihető. Elég praktikus lenne olyan helyekre, ahol nem fér el egy 20cm átmérőjű körsugárzó vagy ovál.
Az enyémnek meg van szakadva a membránja, ezért gondoltam, hogy vennék egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!