Melyik fogyaszt kevesebbet? 19" hagyományos monitor vagy a 81 cm-es led tv?
Márka, gyártási év, bármi adat róluk?
Vagy nézd meg, mi van ráírva.
Nyilván ha a monitorod is ledes, akkor kevesebbet fogyaszt.
Ha fénycsöves (lcd ez is, csak fénycsöves háttérvilágítása), akkor lehet hogy kevesebbet fogyaszt, lehet, hogy nem.
Ha crt, akkor tutira többet fogyaszt mint a tv.
A legjobb, ha megnézed a fogyasztását te magad. Rá szokták írni, ha máshova nem, a sorozatszáma alapján rákeresel neten az adatlapjára.
RTFM!
Technical specification környékén keresgélj olyan számokat amik előtt consumption szó szerepel, utána meg W betű van...
Most egy pillanatra meglepődtem, hogy ilyen óvodásnak való szinten írtad le, de tényleg vannak akiknek még ez is túl magas szintű műszaki ismeretnek tűnik :D
Közben, hogy valami tartalmasat is mondjak, egy 19"-os képcsöves monitor teljesítményét meg akartam nézni, de sehol nem találtam a Wattban kifejezett teljesítmény felvétel értékét. Ez egy SyncMaster957p .
Egészen jó monitor a tulajdonságait illetően és le nem cserélném.
Itt az adat táblája:
Azért kiderült ebből a hálózati feszültség és a feltüntetett áramfelvétele alapján, hogy a régebbi képcsöves monitor teljesítmény felvétele 336 Wattos. Ez kb megfelel egy korszerű LED-LCD másfél-kettő méteres méretű UHD tv fogyasztásának.
Szóval ha ilyen másfél milliós árban kapható házimozi méretű, legkorszerűbb tv-d van, csak akkor fogyaszt kb. ugyanannyit, mint a régi képcsöves monitor.
Egy másfél méternél kisebb LCD képernyővel viszont sokkal jobban jársz, mert jelentősen kisebb a fogyasztása, kb 100 Watt alatt jár fogyasztásban.
SyncMaster 957 p technical specification:
ftp://ftp.msan.hr/Docs/Samsung/CRT/957p.pdf
2.oldal.
Consumption(nominal): 110W
Az az 1,4 A a biztosítéka lehet akkor?
Valamiért ráírták.
Amikor áramot tüntetnek fel háztartási készüléken az szerintem a várható maximumra vonatkozik.
Pl. kapcsoló üzemű táp bekapcsolási áramlökése a névleges áramfelvétel többszöröse (inrush current).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!