Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mért adja a mobilom jobban a...

Mért adja a mobilom jobban a basszust fülesen mint a laptop?

Figyelt kérdés
Mostanába tünt fel, azthittem a fülessel van gond de a mobilomon sokkal nagyobb a bassszus mint a gépen (bevan állitva az equalizer)
2016. szept. 24. 21:03
 1/2 Ypszilon1980 ***** válasza:

Ez sok mindentől függ, de ez lehetséges simán. A gyártók egyébként trükköznek az eq beállításokkal nagyon sokat, meg a mai telefonoknál a hangchip is jó minőségű általában. Persze van géphez is olyan hangkártya, hogy atom jól szól, csak meg kell fizetni. Nagy basszust nem mindig úgy érhetsz el, hogy kiemeled a mélyeket.

Épp nemrég keveredtem én is hasonló problémába, mert a fülesem az mp3 lejátszón nem emeli ki a basszusokat, pedig pont arra tervezték és én is azt hittem, hogy a füles a rossz, pedig kiderült, hogy nem. Aztán haverommal próbálgattuk megfejteni, hogy ez hogy lehet és rájöttünk egy hibára, ami egy nagyon furfangos és agyatekert módon állítgatja az eq-t. Az mindig is fura, mikor a magas frekvenciákat lenullázod, az alacsonyakat meg kitolod max-ra és mégsem jön át sem a basszus, sem a telt hangzás és még akkor is a magasak vannak fölényben. A trükk az, hogy csak te látod így a kijelzőn és örülsz neki, de közben az elektronika mást csinál.

Mindenesetre jeleztem a gyártónak, mert egy minőségi lejátszóról van szó és elég sok pénz van benne, szóval ezt oldják meg ők.

2016. szept. 24. 23:52
 2/2 K...László ***** válasza:
Lespórolják a kimeneti csatoló kondenzátorok értékét hely szűke miatt. 32 ohmos füleshez 330 vagy 470 mikrofarados kondenzátor már egészséges mélyeket ad át. Ha nem garis a laptopod, keresd meg rajz alapján a "hangchip" és a jack aljzat közötti vezetéksávokat, és hogy mik vannak abba beleiktatva. Ha lesz benne egy SMD 1206 tokozású (méretek a google-ben)felirat nélküli szürkésbarna alkatrész, az egy maximum 10 mikrós kondi. Ebből szoktak néhányat párhuzamosan kötni a széles lapos hely miatt, de 100 mikró fölé általában nem mennek. Keress egy helyet a gépben minél közelebb ezekhez, ahol elfér egy üregben 2db 470 mikró 16 voltos elkó, és 2 vezetékkel forraszd rá párhuzamosan, a jobb és bal csatorna kondijára is egyet-egyet. a kondi jelölt kivezetése a negatív pólus, ez menjen a füles felé, a jelöletlen pozitív meg a hangkimenet felé. FBS ragasztóval rögzítsd a kondikat, és a vezetékeket úgy, hogy semminek se legyen útban. EQ kikapcs teljesen. wav, flac lejátszásnál meg kell lennie a basszusnak. mp3-nál meg ha felvették a mélyeket, akkor ugyanúgy dübörögnie kell. ha nincs a vezetékbe iktatva semmi, és rosszul szól, az gáz. Akkor szoftvergond van, a chip Eq-jának legalsó "potiját" nem kezeli a szoftver, és le van húzva valszeg teljesen. frissítés kell.
2016. okt. 1. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!