Milyen a jóminőségű hangfal, és a SAL hangfalak mitől olyan rosszak?
ha bele gondolsz hogy mi a célja egy hangszórónak akkor rá lehet jönni mitől rossz és mitől jó a hangszóró.
hangszóró feladata ugye az hogy a felvett hanganyagot minél élethűbben vissza tudja adni.
természetesen nem csak a hangszórón múlik a dolog minden máson is amin csak áthalad a jel.
na már most a sal hogy miért rossz?
azért mert az ő hangszóróik nagyon nem képesek arra hogy ezt megtegyék.
de van tőle sokkal rosszabb is mint pl auna,first austria stb nagyon alja átverős vacakok
Az igaz amit az első ír, de egy picit kiegészíteném. A minél "életszerűbb" megszólalás alatt nem tudom, hogy mit ért az 1-es. Én (elektronikus zenészként) két főcsoportra "bontom" a hangfalakat. Az ún. stúdió monitor és a "maradék". A stúdió monitorokban nincs szénné járatva a mély- és magastartomány. Ezeknek az a célja, hogy minél nyersebben szólaljanak meg. Jelen tudomásom szerint az ATC márka vezeti ebben a kategóriában a versenyt. Viszont érdemes zenei munkákra 2 vagy több pár monitort venni, mert stúdió hangfalak között sincs 2 egyforma hangképpel rendelkező típus (márkákon belül sem).
A "maradék" tartalmazza a házimozi rendszereket, HiFi hangfalakat, Bluetooth-os hordozható példányokat stb. Ezekben -mint már említettem- a magas- és mélytartomán eltérő mértékben (megint csak típus függő) ki van emelve az élmény növelése érdekében. Ezzel nincs semmi baj, így van rendjén. :)
Ha pl. olcsón szeretnél komoly hangzást otthonra, akkor ajánlom a Reloop ADM 5-ös típusú hangfalat. Ez monitor, de Dj. Vagyis ki van emelve a bass. Tisztán szól és jó a hangzásélmény. Ennél olcsóbban a Samsung házimozijait ajánlom vagy egy jobb fejhallgatót (Pioneer, Reloop, Audio-Technika, Beyerdynamics, AKG). Fülhallgatót semmiképpen sem ajánlom, ugyanis a membrán túl közel kerül a dobhártyához és süketülsz. Eszetlen hangerőn persze mindegy, hogy mivel süketíted meg magad. De a füles kiemelkedik ártalmassági szintben normál hangerőn is. :)
Ha bármi kérdésed/etek van csak Írj privátban. :)
#2 az első válaszoló nem életszerűbbet,hanem élethűt írt.
Én azért azt is hozzátenném,hogy a hangfalhoz felhasznált anyagok milyen minőségűek és anyagokból tevődik össze.A Sal és társai abszolúlt nem foglalkoznak vele ezért a mínőségük elég silány!
A kérdező nem írja,hogy milyen felhasználásra szánja a hangfalat.Egy 25nm2 szobában zenehallgatasára pl.egy stúdió monitor hangfal teljesen alkalmatlan...Azokat teljesen más frekin lövik be,mint egy álló hangfalat.#2 A Tannoy-nak is vannak remek monitorai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!