LCD TV képe kissé beégett. Milyen módon (programok, videók, kikapcsolás, stb) javítható?
Angol fórumokon nagyon sokféle mód fel van sorolva a beégés javítására, a gyártók is említenek ilyeneket a saját készülékeik kapcsán a weboldalaikon.
Arra lennék kíváncsi, próbált e már javítani valaki beégett LCD-t a fenti módokon, és sikerült e neki, ha igen, akkor hogyan és mivel.
Nem fogja javítani. Hiába írnak bármit is. El fog halványulni, de az egész kijelződ. Mert kb beleég a
másik színű pixel is... Rossz esetben még durván
homályos is lesz.
Nem véletlen találták ki anno, hogy X óra használat
után (amikor még beégésnek nyoma sincs), "fehérmosás".
LCD? Már mint plazma képernyő az ami be szokott égni rendszeresen a statikusan megjelenített tartalomtól. Az LCD nem nagyon, legalább is olyant még nem láttam és nem is olvastam róla, hogy valakinél beégett volna. Ha mégis LCD és netán elhasználódik a gyakran aktív pixel, az lehet a vezérlő elektronika hibája.
Mi a tv típusa? Ha pontos típust mondasz, esetleg tudok mutatni egy fórum topikot, ahol mindent tudnak ezekről a hibákról és nagyjából tudják kezelni is, persze csak módjával. Gyakorlatilag hozzá égetik, beégetik az összeset kicsit és akkor nagyjából közelítik egymás fényerejét, de ez a plazmára igaz és annál jelentkezik ez a hiba rendszeresen. Azért kérdezem a típusát, hogy kiderüljön, jó-e az a témába vágó fórum neked, mert akkor megadom a címét.
#5 válaszadó:
A TV típusa: Samsung LE55B650T2WXXH
Eddig több helyen olvastam azt, hogy javítható (gyártók saját oldalán is), mint azt, hogy nem, így azért én még bizakodok, és sorban ki fogok próbálni minden lehetséges módot a javításra. Azt viszont először hallom, hogy nem nem hogy javulni, hanem egyenesen rosszabbodni fog az állapota...
Csak gondolj bele logikusan.
Beleégett. További égetésel javítani? Mert ugye bármit
is csinál, csak égetni tudja. Ez az olaj a tűzre tipikus
esete.
Az egyetlen dolog, ami logikusan elképzelhető, hogy a
többi pixelt is közel azonosan beégeti, tehát minden
pixeled be lesz égve, viszont összhatásában homogén
felületet kapsz, így nem fog elütni.
De ez csak az én elméletem, biztosan van más megoldás,
végül is ezért vannak az elméleti fizikusok :)
Agent WD-40:
Ezt nem igazán értem, hogy mi, miért és hogyan égetné be a többi pixelt/kristályt is? Az összes javító program/videó a pixelek folyamatos és egyenkénti változtatásával (kivéve az egységes fehér felületet) próbál javulást elérni, tehát további beégést biztos nem fog okozni.
Ebben én nem látok semmiféle logikát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!