Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Van olyan TV-csatorna amely...

Van olyan TV-csatorna amely set-top-box nékül is fogható?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy ha a Telekom-nál előfizetek IPTV-re vagy SAT-ra akkor az ingyenes közszolgálati tv-ket: M1, Duna illetve M4 Sport csatornákat be tudom hozni az egyik (régi típusú) TV-n set-top-box nélkül?

2016. aug. 3. 15:35
 1/7 mankócska válasza:
Én úgy tudom a Telekom már áttért a kódolatlan digitális adásra/ nekünk az van. Csak media konverterrel foghatók, kivéve M1, M2,DunaTV, M4.Ha IPTV-re, vagy Sat- TV-re fizetsz elő mindenképpen set-top- boxot kell használni! Javaslom érdeklődj a cég ügyfélszolgálatánál, mert ez területileg változhat. Én a Dunakanyarban lakom!
2016. aug. 3. 15:43
 2/7 anonim ***** válasza:
70%
Mennyire régi az a tévé? Digitális jelet tud fogni? Analóg sugárzás már nincs.
2016. aug. 3. 15:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet.

Kábeltévéhez DVB-C tuner, földi műsorszóráshoz DVB-T, műholdashoz DVB-S tuneres tévé kell. Meg persze kártyafogadó egység, ami az előfizetéshez használt kártyát lekezeli. Ebben az esetben nem kell set-top box.

2016. aug. 3. 16:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Mondja meg valaki, miért lett lepontozva a második?

Nem a százalék érdekel, hanem az oka. Mi volt benne nem ide való, vagy téves.

2013-ban megszűnt az analóg műsorsugárzás. A kérdező csak régi tévét ír, de nem írja, milyen.

Ezért kérdezem, hogy egyáltalán képes-e digitális vételre.

Mert ha nem, akkor semmit nem tud vele kezdeni.

2016. aug. 3. 16:27
 5/7 Szirty ***** válasza:

"Mondja meg valaki, miért lett lepontozva a második?"

Én nem szoktam pontozgatni, de ez a mondat biztosan nem tartozott ide:

"2013-ban megszűnt az analóg műsorsugárzás."

A kérdező ugyanis kábeltelevíziós szolgáltatással kapcsolatban kérdezte és nem földfelszíni műsorsugárzásról volt szó.

Az utóbbi esetben szűnt meg az analóg adás!

2016. aug. 3. 16:33
 6/7 A kérdező kommentje:

Akkor ez urgorr, mindegy, köszönöm a válaszotokat!

Nem kell mindjárt összeveszni... ;)

2016. aug. 3. 19:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Terület függő! Mert a Magyar Telekomnak kábel televíziós, hálózata területenként eltérő, és emiatt területenként eltér, hogy hol és milyen technikát alkalmaz. Például, Budapest VIII. Kerületben van még analóg kábel TV és DVB-C alapú kódolt csatornák. De vannak olyan területek ahol csak kódolatlan DVB-C digitális kábel TV van. És van olyan ahol már csak IPTV van. Ez nagyon sok rétű. De a Telekom elsődlegesn próbálja fel számolni az analóg kábel tévét. És hol milyen sikerrel jár. De például nálam, Budapest X. kerületben ahol lakom, ott csak és kizárólag IPTV van. Sem analóg, sem pedig DVB-C kábel tévé nincs. Hogy miért ilyen sok színű, illetve miért ennyire eltérő a Telekom kábel hálózata? Ez azért van így mert, minden településen, és azon belül is minden területen egyéni kábel TV rendszere van a Telekomnak. Kivéve ez alól az IPTV, mert az IPTV 1 országos központja van, és az egész országban onnan látják el. Úgy szintén a Telekom Sat (DVB-S) műholdas rendszerének is egy országos központja van. Plusz az IPTVnek és a Sattvnek egy tartalék állomása van. AZ IPTV és a Sat TV-nek Budapesten van a fő központi fej állomása. Ez a Budapest VIII. kerületében van. Közel az egykori (volt) telefon központ épületéhez. Persze az egykori telefon központ épülete, már rég üres ott nincs semmi. De az IPTV és a Sat tv központja a Telekomnak, az egykori telefon központtól nem messze lévő, épületben van. Míg a Kábel TV esetén, sok helyütt, egyénileg és specifikusan a helyi adottságokat figyelembe véve, van a fej központ. Na ezért, van az hogy az egyik helyen csak kódolatlan DVB-C digitális kábel TV van, a másikon meg csak IPTV.
2016. aug. 12. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!