Milyen 123 cm-es Smart LED TV-t érdemes venni? Full HD vagy UHD?

Figyelt kérdés
Miért van UHD-s tévék között olyan jelentős árkülönbség?
2016. aug. 3. 15:01
 1/7 Osynho ***** válasza:

A képminőséget nem elsősorban a felbontás nagysága határozza meg, így érthető, miért van ekkora árkülönbség azonos felbontású modellek között (+ a tv egyéb tudásbeli különbségei).

A tv felbontásának kiválasztásakor fontos szempont, hogy milyen messziről néznéd. Bizonyos távon túl nem látszanak a részletek, magyarul felesleges a felbontás.

2016. aug. 3. 15:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszi az infót. Egyébként kb 3.5 méterről nézném a 123-as tv-t. Tisztában vagyok vele hogy jelenleg a full hd-s tv is elég, hiszen a hd-s adásokhoz és a blueray-hez se szükséges nagyobb felbontás. Vagyis jelenleg nincsenek is 4k-s filmek. Nekem úgy tünik sokkal gyorsabban fejlesztik a tévéket, mint a műsorszórás és az adathordozókon a felbontás minőségét :) Nem értem mi értelme van ennek....
2016. aug. 3. 15:34
 3/7 Osynho ***** válasza:
3,5m-ről a full hd felbontás is felesleges, nemhogy a 4k :)
2016. aug. 3. 15:45
 4/7 A kérdező kommentje:
Komolyan? De azt olvastam hogy ilyen nagy képátlónál jobb a minél nagyobb felbontás. Tulajdonképpen kb. 30e-el lenne több az UHD-s tv
2016. aug. 3. 16:01
 5/7 A kérdező kommentje:
Szóval akkor jobban járok ha veszek egy "drágább" és "sok funkciót"tudó full hd-s tévét mint egy legolcsóbb uhd-st?
2016. aug. 3. 16:09
 6/7 Osynho ***** válasza:

Hiába a nagy képátló, ha messziről nézed. Nincs ilyen összefüggés. Egy 40”os tv-re jól jön a 4k felbontás, ha 1m-ről nézed, de egy 50”-osra felesleges, ha 3,5 a távolság.

Mindenképpen jobban jársz egy nagyobb full hd-ssel arra távolságra. A belépő kateriás UHD tv-knél jobb képminőséget kapsz azonos árú full hd modell esetében. Panasonic 55AS640-em van, 2,2-2,5m-ről nézem, de eszem ágában se lenne ilyen távra UHD-t venni, sőt, inkább 65”-us full hd-t. :D

Nézési távolságokról egy írás:

[link]

2016. aug. 4. 15:11
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget :)
2016. aug. 4. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!