Magas hangsugárzót keresek max 20e. Ft-ig. Lehetőleg 4-8 Ohm. Passzívakat, és kb 19'000Hz-től 30'000Hz-ig szóljanak?
bocs az offért
puszta kíváncsiság miatt kérdeznék,mire fogod használni azt a magassugárzót hogy ilyen magas tartományt kell tudnia?
így még nem teszteltem van e különbség mondjuk nekem a micro precision 7.28 sem tud ennyire magasat csak 22 000-ret.
irodalom szerint 20 000hz felett már nem halljuk a hangokat,de hogy jobban szól e 15-20khz-nél a hangszer ha tud a hangszóró 30 000ret is azt még nem tudtam megkagylózni.
de érdekes kérdés ez.
sok sikert a találathoz.
20-20'000 - csak azert van leirva, mert azonos szamokat konnyebben lehet megjegyezni. Mint a zene, a hangszerek - ugy a fulunk is fejlodik. Pelda erre : az akcio filmekben mikor felrobban valami, (pl:auto) mint a valosagban is, cseng a fulunk, s ezt a filmekben is egy hasonlo magas -csengős hanggal imitaljak a film keszitoi a valosag tukrozese vegett..
Szoval minden esetben minosegesebb, s valosaghubb egy nagyobb teljesitmenyu - szelesebb savu magas hangsugarzon keresztul hallgatni a hangfajlokat (:
én értem
azt mondja kell egy minőségi magas a zene tartalmasabb frekvenciáit vissza adni.
ez dolgozna kb 15khz-ig.
az 1-2khz-es indítás szerintem nagyon alacsony,2,5khz 12dB/oct meredekséggel már reálisabb érték.
egy minőségi selyemdóm nem képes olyan magas frekvenciára amire igényed van,ezért mondja hogy kell még egy,egy más felépítésű,más működési elvű.
ez lenne a piezo.
viszont a piezo magas frekvenciára képes meg hangosan is tud szólni de a hangja nem valami minőségi.
ezért kell őt magasan indítani,és akkor ő már csak a csilingelést adja hozzá a zenéhez.
persze ez nem lesz olyan egyszerű és olcsó ha jót is akarsz.
én azt javasolnám inkább hogy egy darab minőségi selyemdómot keress.
nálam a precíz részletek és a csillogás is meglett egy nagyon jó 28mm-es selyemdómmal.
persze nem elég jó hangszóró,amin a jel átmegy az mind bele szól,elég egy rossz kábel pl rca és már tompíthat is a magas tetején,de hangszóró kábel is bele szól.
ezüstözöttek lehet neked jobb lenne,azok kicsit magasba húzósabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!