Kell vámot fizetni, ha rendelek valamit Németországból az interneten?
Figyelt kérdés
Szeretnék rendelni onnan egy terméket, azt hallottam hogy az EU-n belül nincsenek vámok ilyen esetben (csak a terméket és a postaköltséget kell fizetnem)2016. júl. 22. 19:07
1/7 anonim válasza:
Vámot nem, az árától függően áfát viszont lehet hogy kell fizetned.
2/7 A kérdező kommentje:
Igazából nem webáruházról rendelek, hanem egy svájci fickónak utalok pénzt (nagyjából 90CHF-et), ő átutazik Németországba, és onnan adja postára
Kicsit nyakatekert helyzet, de annyira ritka termék, hogy ez a legegyszerűbb módja beszerezni
2016. júl. 22. 19:13
3/7 anonim válasza:
Tudotommal eun belül nincs vám. Vagy valamit rosszul tudok?
4/7 anonim válasza:
"Igazából nem webáruházról rendelek,"
A vám és az áfa sem a webáruházakra korlátozódik.
Éppen lehet családtag is akitől ajándékba kapod.
Nem tesz semmit, az aktuális forgalmi érték alapján állapítják meg a fizetnivalót. Akkor is ha neked éppen ingyen van.
5/7 A kérdező kommentje:
Én is így tudtam, de gondoltam jobb ha megkérdezem
Tudod milyenek a magyar szabályok, egyik hónapban még ez van, másik hónapban meg már ahol csak tudnak megadóztatnak meg megvámolnak meg minden sz*r
2016. júl. 22. 19:33
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez megnyugtató :)
2016. júl. 23. 08:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!