Progizo kérdése:
Miért nem képes egy HDMI kimenetes DVD-lejátszó sem 720*576-os képpontnyinál nagyobb felbontású AVI-t lejátszani?
Figyelt kérdés
Ma vettem egy HDMI kimenetes DVD-lejátszót direkt azért, hogy tudjak nézni ilyen nagy felbontású videókat és ne kelljen konvertálóprogrammal kicsinyíteni a méreten. De szomorúan tapasztaltam, hogy ezek sem képesek ekkora felbontás kezelésére, pedig azt hittem, a HDMI lehetőség a kimeneten kívül ezt is jelenti. De vajon miért nem? Nem lehet ilyen célhardvert és/vagy szoftvert beléjük építeni?2016. júl. 18. 20:00
1/3 anonim válasza:
DVD-re nem tudsz HD minőségben filmet kiírni. Egyszerűen nem alkalmas rá. Egy DVD 4.7 GB-os, míg egy 1080p-s film kb. 50 GB. Már csak a mérete miatt sem tudod ezt megtenni.
A HDMI itt igazából nem is játszi szerepet.
2/3 anonim válasza:
Attól még a dvd felbontása nem lesz nagyobb, hogy a kábelen több adat tud átmenni
3/3 anonim válasza:
Az 1080p felbontású anyagokat a bluray lejátszók viszik, 25 körül már kapsz ami visz minden nagyfelbontású tömörített formátumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!