Miért kezd el füstölni az aszinkron motorom kb.1 perc üresjárás után?
Van egy újszerű, csaknem használatlan román gyártású 3 fázisú 550wattos aszinkron motorom.
Ezt a motort bekötöttem egy fázisra, üzemi kondenzátor nélkül (majd később szándékozok rá tenni egyet). Megpörgettem egyik irányba, feszültség alá helyeztem, nagyob szépen ment, láthatólag elég jól megy. Csakhogy egy perc üresjárás után, (a kötöző dobozban lehet látni) a tekercsektől éggett műanyag szagú füst kezd ki szállni. Miért lehet ez? Szét is szedtem a motort, nincs ott olyan anyag, ami hozzá érne a tekercsekhez, a szigetelt kábeleken kívül. Ellenőriztem mindegyik tekercset, egyik sincs megszakadva. Emellett mind a három tekercsre bekötöttem külön a táp kábeleket, ki is próbáltam mindegyikkel, és úgy is füstölt.
Miért lehet ez? Azon kívül, hogy büdös, probléma ez üzemeltetés közben? Mit lehet ezzel tenni?
Valóban nem ide való a kérdésed kérdező.
Alapvető villamos ismeretek nélkül bűvészkedsz, aztán amikor valaki figyelmeztet rá, osztod a nem létező eszedet.
Kicsit összeszedhetnéd magad, megtanulhatnád az alázatot, és legközelebb előbb olvashatnál a többfázisú hálózatokról, mint hogy kondenzátoros bekötésről, és egyfázisú használatról okoskodnál.
Ostoba dolgokat csinálsz, és azt gondolod, vn a hülyeségedre vevő.
Nem értem mi a baj a kérdésemmel. Lehet hogy nem értek hozzá úgy mint egy szakember, de alapismereteim vannak az erősáramhoz. Nem hülyeségből írtam ki ezt a kérdést, komoly választ szeretnék rá kapni, nyilván azért írtam ki ezt a kérdést, mert nem tudom rá a választ. Szokták mondani, a legrosszabb kérdés, az amit nem teszünk fel.
A másik, nem értem mi baj van a kategóriával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!