Hangfal (passzív) bekötése ellenkező polaritással problémát jelent?
Figyelt kérdés
van 4db videoton hangfal amit találtam. ki akarnám próbálni. gondoltam rákötöm a HIFIre, de foggalmam sincs hogy melyik a + vagy -2016. jún. 11. 16:51
1/6 anonim válasza:
Nem színes a hangfalkábel? Piros vagy fehér pozitív .Vagy fogj egy 1,5 voltos ceruzaelemet és tedd rá találomra két végéhez a hangfalkábel két vezetékét és ha a pozitív ág van a pozitív pólusán az elemnek akkor a mély hangszóró membránja kifelé mozdul el amikor hozzáérinted.Remélem érthetően írtam le.
2/6 dirtboy válasza:
ha csak ki akarod próbálni működik e akkor mindegy,autóhifinél majdnem mindig kell valamelyiket fázis fordítani,nyomók esetében főleg de mélyközépnél is szokás hogy fázisba kerüljenek a hangok.
3/6 skull 1234554321 válasza:
Se a HIFI nek se a hangfalnak bem lessz problémálya
5/6 A kérdező kommentje:
ez az hogy az eredetinek fel van tüntetve, és a kábel is különbözik.
de ezen meg semmi. szürke kábel mind2. kipróbáltam működik...
2016. jún. 14. 13:07
6/6 anonim válasza:
A hangszórónak árthat a fordított polaritás.
Amikor nem kifelé tolja hanem befelé húzza a tekercset akkor nagy hangerőnél beleverhet a mágnesbe és megsérül/tönkremegy a tekercs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!