Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Médialejátszó vagy bluray...

Médialejátszó vagy bluray lejátszó? Melyiket vegyek és milyen típust?

Figyelt kérdés
Van egy samsung smart tv-m. Nincs vele bajom, szépen lejátssza a dolgokat, USB-ről szoktam lejátszani vele 25 Gb-os filmeket. Ritkán érzem, hogy vmikor szenved és egy másodpercre megakad a kép, de elenyésző, ritkán van ez a probléma. Szeretnék venni egy médialejátszót vagy bluray lejátszót, hogy ne a tv médialejátszóját használjam. A netről letöltött HD filmeket szeretném nézni USB-ről. Médialejátszót, vagy bluray lejátszót vegyek szerintetek? Vmi jobb fajtát szeretnék, ami szépen viszi a filmeket. Sajnos csalódottan tapasztaltam, hogy a J5500-as smart tv-ben nincs motion plusz funkció, így azt a mozis megjelenítést nem tudom élvezni.

2016. máj. 13. 10:49
 1/4 doni1201 ***** válasza:

Ha csak USB-ről nézel filmeket, akkor mindenképpen médialejátszót vegyél.

Bár nem tudom mennyit szánnál rá, de én ezt tudom ajánlani (~45ezer), kb 1 éve használom:

[link]

[link]

Még nem volt olyan, hogy valamit ne játszott volna le.

Jöhet neki akármi: 50gigás blu-ray lemezkép (.iso), FullHD 3D filmek, 7.1 DTS-HD MA / 7.1 Dolby TrueHD hang, hálózatról is lejátszik (LAN csatlakozó), netről egyből letölthető vele a sorozathoz/filmhez a felirat stb.

Van magyar nyelvű support/fórum a neten.

2016. máj. 13. 12:44
 2/4 A kérdező kommentje:
Pont ezt a típust néztem én is, jókat mondanak róla. 45-öt még kiadnék érte, többet nem igazán. Köszönöm a választ. És ez a médialejátszó jobbnak számít, többet tud mint a tv beépített lejátszója? Lehet hülyeséget fogok kérdezni, de ebben van ilyen real 24p vagy motion plus? Vagy ha a tv-m nem tudja akkor hiába van benne, úgyse fogom tudni kihasználni:)
2016. máj. 13. 13:04
 3/4 doni1201 ***** válasza:

Igen, ez sokkal jobbnak számít, mint a TV beépített lejátszója.

Jobb a hangminőség - ha van digitális aktív erősítős hangrendszered, annak akár HD hangot is tud küldeni HDMI-n.

Blu-ray lejátszókba fejlesztett processzor működik benne, tehát a képminőség remek, nagyon gyorsan lehet léptetni a filmet, kb mint számítógépen. Tudja a 24p-t, sőt a 23.976-os képfrissítési forrást is felismeri, így nem lesznek mikroakadások amiatt a 0.024fps különbségből kifolyólag.

Akármilyen HDD-t, pendrive-ot felismer (2-t is egyszerre), SD kártyát is bele lehet dugni.

Az internetes része (Youtube, böngésző meg hasonlók) kicsit lassú, dehát nem kimondottan erre lett tervezve, csak ezt is tudja. Viszont telefonról irányítva a Youtube teljesen jól működik. De ezt a TV-d úgyis tudja enélkül is. :)

2016. máj. 13. 18:32
 4/4 doni1201 ***** válasza:
Mondjuk, hogyha a TV nem támogatja a 24p-t, akkor nem tudom hogy fog viselkedni, ha ilyen jelet küld neki a lejátszó. De be lehet állítani, hogy kizárólag 60p-n menjen a videojel a lejátszóból.
2016. máj. 13. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!