Lehetséges a hangszóró javítása, ha nem mozog a membrán?
Autó kalaptartójában van 2 Sony XS-F1735-ös hangszóró. Az egyiknél recsegés volt tapasztalható, valamint nem szólt a basszus. Kiszedtem, leszedtem a rácsot és sajnos meg se moccan a hangszóró membránja. A másik hangszórónál szépen szól a basszus, mozog a membrán, ennél viszont semmi, mintha be lenne ragadva.
Mit lehet tenni? Mi lehet a baja? Előző tulaj lehet kinyírta a hangszórót?
ha ki van lökődve,/nem tudom mert a képen nem látom rendesen hogy hogy is áll a gumi perem/akkor lehet hogy fel akadt a tekercs a pólusvason.
túl nagy kilengésnél,ha elmegy a központ akkor előfordulhat.
ha sikerül vissza rakni sem biztos hogy jó lesz,főleg ha deformálódott a csévetest,lehet súrlódni fog,nem lesz meg a légrés.
javíttatni nem éri meg,max ha van ismerősöd aki ingyen vállalja.
úgy látom jó helyen van az,egyébként pillén lehet jobban látni,annak 0 kell lennie,tehát vízszintesen.
Szétszedtem az egész hangszórót és megvan a probléma oka.
Tele van retekkel a belseje.
Most sikerült már megmozdítani, de annyi kosz, por van ott alul, hogy attól van beragadva az egész membrán.
Ennél jobban szerintem nem tudom szétszedni, pedig jó lenne kiszedni a komplett membránt.. mert oda a membrán és a mágnes közé csomó apró szemcse került, amit porszívóval se tudok kiszívni szerintem.
Először porszívóval próbálom, mert itt inkább kifele kéne jönnie a kosznak. Bár az lehet nem lesz elég erős hozzá..
Nem is értem, hogyan tudták ezt ilyen hülyén megcsinálni, hogy semmi porvédő nem volt ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!